Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Όλοι έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων Τετάρτη 12 Ιούνη η δίκη 35 συνδικαλιστών - ομοσπονδιών και σωματείων

2013-06-09 12:44

ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ

Ξανά στο εδώλιο οι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ

Aπό τις διαδηλώσεις για την απελευθέρωση των συνδικαλιστών 

Στο εδώλιο για μια φορά ακόμα, καθώς οι δύο πρώτες δίκες αναβλήθηκαν, οδηγούνται με συκοφαντικές κατηγορίες την Τετάρτη 12 Ιούνη, οι 35 συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που τον προηγούμενο Γενάρη έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας για την Κοινωνική Ασφάλιση.

Η δίωξη των στελεχών του ΠΑΜΕ δεν είναι ένα μεμονωμένο γεγονός. Αποτελεί κλιμάκωση της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και προσπάθεια να εφαρμοστεί το δόγμα «νόμος και τάξη», όχι μόνο της κυβέρνησης αλλά συνολικά του αστικού κράτους και των καπιταλιστών. Είναι η συνέχιση της πολιτικής που κρατά για χρόνια επιστρατευμένους τους ναυτεργάτες που στέλνει φύλλα πορείας στους εργαζόμενους του Μετρό και τους καθηγητές, που βγάζει 9 στις 10 απεργίες παράνομες.

Επιπλέον, σε δίκη μεθαύριο Τρίτη, σέρνονται δεκάδες στελέχη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στη Ζάκυνθο. Η δίωξη ενάντια στους Τάκη Στρούζα, πρόεδρο του ΕΚ Ζακύνθου, Δημήτρη Σούλη, μέλους της τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ και σε 25 ακόμα αγρότες, ασκήθηκε τον Γενάρη του 2009 επειδή συμμετείχαν σε συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού, διαμαρτυρόμενοι στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που ξεκληρίζει τη φτωχή αγροτιά.

Στο στόχαστρο δικαστικών διώξεων μπήκε την προηγούμενη βδομάδα για ακόμα μια φορά, το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, καθώς, με μηνυτήρια αναφορά του εισαγγελέα της Λάρισας και με την κατηγορία της άσκησης βίας και κατάληψης των Εφοριών, κλήθηκε σε απολογία ο πρόεδρός του Τ. Τσιαπλές.

Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκονται διαδικασίες απολογίας του προέδρου, του γραμματέα και του ταμία του ΕΚΛ, συνδικαλιστών του συνδικάτου Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, μετά από μήνυση των βιομηχάνων της Γαλακτοβιομηχανίας «ΟΛΥΜΠΟΣ» για απεργία που έγινε το 2012 στο εργοστάσιο, καθώς, επίσης, μηνύσεις σε βάρος συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για κινητοποιήσεις ενάντια στα διόδια και κλήση σε απολογία του προέδρου του ΕΚΛ, με αναφορά της αστυνομίας για κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ στα διόδια.

Συκοφαντίες και προβοκάτσιες

Και μόνο αυτές οι ειδήσεις δείχνουν ότι η συνδικαλιστική δράση είναι υπό διωγμό και αποτελεί συστατικό στοιχείο της αντεργατικής και αντιλαϊκής πολιτικής. Η δίωξη των 35 συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ και πολύ περισσότερο το σαθρό κατηγορητήριο είναι μια πρόσθετη απόδειξη ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να κάμψει το φρόνημα της εργατικής τάξης και για το σκοπό αυτό επιστρατεύει κάθε μέσο.

Σε ανακοίνωσή του για τη δίκη το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Την Τετάρτη 12 Ιούνη διεξάγεται η δίκη των 35 στελεχών των συνδικάτων (ομοσπονδιών και σωματείων) και του ΠΑΜΕ που είχαν συλληφθεί με την κατηγορία ότι έσπασαν την πόρτα του γραφείου του υπουργού Εργασίας.

Πρόκειται για την προβοκάτσια που επιχείρησε να στήσει ο υπουργός Εργασίας για να συκοφαντήσει τον αγώνα των εργαζόμενων και του ταξικού τους κινήματος για τα μέτρα που σκόπευε να πάρει σε βάρος του δικαιώματος των εργαζόμενων να έχουν σύνταξη αξιοπρεπή, Πρόνοια και Υγεία.

Θυμίζουμε ότι εκπρόσωποι συνδικάτων, στελέχη του ταξικού κινήματος και του ΠΑΜΕ είχαν πάει να διαμαρτυρηθούν για τις προκλητικές δηλώσεις του υπουργού ότι το ασφαλιστικό σύστημα έχει δομηθεί στις πελατειακές σχέσεις και όχι με τον ιδρώτα, τις κρατήσεις και το αίμα των ασφαλισμένων.

Τα μέτρα που εξήγγειλε από τότε ο ίδιος ο υπουργός και η κυβέρνησή του που κατακρεούργησαν παραπέρα συντάξεις, προνομιακά επιδόματα και παροχές δίνουν από μόνα τους απάντηση γιατί επιχείρησε να στήσει την προβοκάτσια ότι δήθεν οι εργαζόμενοι έσπασαν την πόρτα του γραφείου του.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους για μια ακόμα φορά να καταδικάσουν την κυβερνητική προβοκάτσια, να απαιτήσουν:

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ

ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ».