Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Τιμάμε για 33η χρονιά τη θυσία της αγωνίστριας , Σωτηρίας Βασιλακοπούλου .

2013-07-20 11:43
Η Σωτηρία ζει στους καθημερινούς αγώνες του λαού και της νεολαίας

Κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας του Μετώπου για συμμετοχή στην εκδήλωση την Πέμπτη 25 Ιούλη, στις 7.30 μ.μ., στη συμβολή των οδών Αγ. Αννης και Ιερά Οδός

 

 
Κάλεσμα συμμετοχής στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για την Σωτηρία Βασιλακοπούλου, τηνΠέμπτη 25 Ιούλη στις 7.30 το απόγευμα, στο χώρο που βρισκόταν το εργοστάσιο της ΕΤΜΑ, απευθύνει στους εργαζόμενους και τη νεολαία το ΠΑΜΕ.

 

Η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, αναφέρει:

«Τιμάμε για 33η χρονιά τη θυσία της αγωνίστριας, Σωτηρίας Βασιλακοπούλου.

Η θυσία της Σωτηρίας δείχνει το δρόμο της αντεπίθεσης, της οργάνωσης της πάλης της εργατικής τάξης, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων. Ιδιαίτερα σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης και επίθεσης του κεφαλαίου που βουλιάζει το λαό στη χρεοκοπία, χρειάζεται συντονισμένος ταξικός αγώνας.

Οπως και σήμερα έτσι και τα συνθήματα και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που μοίραζε έξω απ' τις πύλες της ΕΤΜΑ η Σωτηρία πριν 33 χρόνια, σημάδευαν τον ταξικό αντίπαλο, είχαν στόχο μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Ο δρόμος της ανειρήνευτης ταξικής πάλης, της σύγκρουσης με τα μονοπώλια και το πολιτικό προσωπικό τους, η ανατροπή του συσχετισμού δύναμης στο κίνημα και στο πολιτικό επίπεδο, αποτελούν σήμερα ανάγκη για να βρει δικαίωση η θυσία της Σωτηρίας, η θυσία χιλιάδων αγωνιστών. Είναι μονόδρομος για να βρουν οριστική λύση τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που μας δημιουργεί το εκμεταλλευτικό σύστημα.

Οργανώνουμε την πάλη μας, δυναμώνουμε την παρέμβασή μας στους τόπους δουλειάς, σε κάθε κλάδο, στις γειτονιές, στις σχολές μαθητείας, στα πανεπιστήμια. Εμείς έχουμε τη δύναμη, εμείς παράγουμε τον πλούτο, σε εμάς πρέπει να επιστρέψει. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά.

Η Σωτηρία ζει στους καθημερινούς αγώνες του λαού και της νεολαίας. Συνεχίζουμε στα βήματά της.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τη νεολαία στην εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Σωτηρία, που οργανώνει το σωματείο και η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος Ελλάδας (ΟΕΚΙΔΕ), οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ της Παντείου την Πέμπτη 25 Ιούλη, στις 7.30 το απόγευμα στο πρώην εργοστάσιο της ΕΤΜΑ (Αγ. Αννης & Ιερά Οδός)».