Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Σύλληψη του προέδρου του σωματείου εργαζομένων «Σωτηρία»

2013-10-09 11:04
ΤΟ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Παιδιά του συστήματος οι διεφθαρμένοι συνδικαλιστές
 
 

Ανακοίνωση με αφορμή τη σύλληψη του προέδρου του σωματείου εργαζομένων «Σωτηρία»

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε χτες ο εισαγγελέας σε βάρος του προέδρου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», που συνελήφθη επ' αυτοφώρω να ζητά 50.000 ευρώ, προκειμένου να συναινέσει στη συμφωνία της διοίκησης με το Ινστιτούτο της Ακαδημίας Αθηνών. Η δίωξη αφορά την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία της απόπειρας εκβίασης και της παράνομης οπλοκατοχής. Παραπέμφθηκε σε ανακριτή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη. Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο υπουργός Υγείας προσπάθησε να συκοφαντήσει συλλήβδην το συνδικαλιστικό κίνημα και τους αγώνες των εργαζόμενων.

Σε ανακοίνωσή της η ΤΟ Υγείας - Πρόνοιας της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕεπισημαίνει: «Ποιον εκπλήσσει η σύλληψη κυβερνητικού συνδικαλιστή, για εξαγορά; Η σύλληψη του κυβερνητικού συνδικαλιστή της ΠΑΣΚΕ και προέδρου του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο "Σωτηρία" για εξαγορά, δεν ξαφνιάζει κανέναν. Είναι γνωστός ο ρόλος του σάπιου και διεφθαρμένου κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και η σύνδεσή του με την επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο της Υγείας. Τα στελέχη του όχι μόνο δεν συνέβαλαν ποτέ στην ανάπτυξη αγώνων προς όφελος των εργαζομένων και των ασθενών, αλλά αντίθετα φρόντιζαν να τους υπονομεύουν και να τους ξεπουλούν ακόμα κι όταν δεν εξαγοράζονταν.

Πάει πολύ όμως ο υπουργός Υγείας και η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) να θέλουν να ταυτίσουν τα δικά τους παιδιά με αγωνιστές συνδικαλιστές, με πρωτοπόρους εργαζόμενους που υπερασπίζονται τα δικαιώματα του λαού και όχι μόνο "δεν βάζουν το δάχτυλο στο μέλι", αλλά αντίθετα δέχονται διώξεις από την εργοδοσία έως και δολοφονικές επιθέσεις από φασίστες όπως έγινε στο Πέραμα.

Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν τον εργοδοτικό, κυβερνητικό συνδικαλισμό που εγκλωβίζει το συνδικαλιστικό κίνημα στην υποταγή της ταξικής συνεργασίας, στους σχεδιασμούς της ΕΕ και των κυβερνήσεων και μετατρέπει τα συνδικάτα σε μηχανισμό σήψης και συνδιαλλαγής με την εργοδοσία και το κράτος. Να μην εμπιστευτούν το νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό. Να βγάλουν συμπεράσματα για τις δυνάμεις εκείνες που τείνουν να γίνουν υποδοχείς του σάπιου αυτού μηχανισμού στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Μονόδρομος για την υπεράσπιση της ζωής τους και των οικογενειών τους είναι η ταξική ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος. Αυτό φοβούνται. Γι' αυτό χτυπούν την οργανωμένη πάλη, τη συνδικαλιστική δράση κι από μέσα και από έξω. Είναι ανάγκη οι εργαζόμενοι περισσότερο από ποτέ να μαζικοποιήσουν τα σωματεία τους, να οργανώσουν την πάλη τους μέσα από γενικές συνελεύσεις, να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ που αποτελεί τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα».

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ανακοίνωση για τα γεγονότα στο «Σωτηρία»

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις με το «Σωτηρία», η Πανελλαδική Γραμματεία Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ αναφέρει ανάμεσα σε άλλα: «Με αφορμή την αλγεινή και καταδικαστέα συμπεριφορά και στάση του Προέδρου του Σωματείου στο νοσοκομείο "Σωτηρία" γνωστού στελέχους της ΠΑΣΚΕ, ο υπουργός Υγείας δράττεται της ευκαιρίας για να επιτεθεί για ακόμα μια φορά στο συνδικαλιστικό κίνημα στην Υγεία και συνολικότερα. Αυτή τη φορά επιχειρεί να συκοφαντήσει τη συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων συλλήβδην».

Σημειώνει ακόμα ότι «οι εργαζόμενοι πρέπει να εναντιωθούν στην πολιτική που υπηρετεί η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας, που επιβάλλουν τα 25ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία από 1/1/2014, 1 ευρώ για κάθε συνταγή. Που χαρίζει πακτωλό χρημάτων στους επιχειρηματίες Υγείας». Καλεί τέλος τους εργαζόμενους «να πιστέψουν στο δίκιο τους και στη δύναμή τους και να δυναμώσουν μαζικά τους αγώνες για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων τον σάπιο κυβερνητικό - εργοδοτικό συνδικαλισμό που εδώ και χρόνια υπηρετούν οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ και να φυλαχτούν από το "νέο κυβερνητικό συνδικαλισμό"».

Είχαν καλό δάσκαλο...

Η ΕΚΣΩ (Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Σωτηρίας) είναι η παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο σωματείο εργαζομένων του «Σωτηρία», με τρεις έδρες στο ΔΣ. Οι άλλες έδρες κατανέμονται ως εξής: ΠΑΣΚΕ 4, ΔΑΚΕ 3 και Ταξική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ) 3. Μετά τη σύλληψη του προέδρου του σωματείου, η ΕΚΣΩ με κομπασμούς ανακοίνωσε ότι ήταν η μόνη παράταξη που δεν στήριξε την εκλογή του προέδρου, ενώ με περίσσιο θράσος κατηγορεί το ΠΑΜΕ ότι ανέχτηκε την εκλογή του. Η αλήθεια είναι ότι το ΠΑΜΕ πρότεινε αναλογικό προεδρείο, στην ψηφοφορία ψήφισε λευκό και ο πρόεδρος εκλέχτηκε με τις ψήφους της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Το θράσος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ είναι διπλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι είναι αυτή που καλούσε τον πρόεδρο -και πήγαινε- σε κλειστές συγκεντρώσεις της παράταξης στο αμφιθέατρο, στο όνομα του «αντιμνημονιακού» μετώπου. Με τέτοιους δάσκαλους, πώς να μην αριστεύσει στην υποκρισία και στην προβοκάτσια σε βάρος του ΠΑΜΕ!