Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Συνταξιούχοι - ΣΕΑ - Ούτε βήμα πίσω από την ανάκτηση των απωλειών

2015-02-17 14:11

Συνταξιουχικές Οργανώσεις : 

Ούτε βήμα πίσω από 

την ανάκτηση των απωλειών

 

Η νέα κατάσταση που διαμορφώθηκε μετά τις εκλογές ήταν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (ΣΕΑ) τωνΣυνεργαζομένων Συνταξιουχικών Οργανώσεωνόπου συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα των συνταξιούχων και η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ως αποτέλεσμα των αντεργατικών αντιλαϊκών πολιτικών.

Εκτιμήθηκε θετικά η μέχρι τώρα δράση του συνταξιουχικού κινήματος και τονίστηκε ότι ο πήχης των διεκδικήσεων όχι μόνο δεν πρέπει να κατέβει, αλλά αντίθετα να ανέβει με βάση τις σημερινές ανάγκες. Ξεκαθαρίστηκε απέναντι στην κυβέρνηση ότι οι συνταξιούχοι διεκδικούν την αποκατάσταση όλων των απωλειών από τις αντισυνταξιουχικές περικοπές των αντεργατικών νόμων που ψηφίσθηκαν.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΣΕΑ, «βάση για τη διεκδίκηση των αιτημάτων των συνταξιούχων, για την εκπλήρωση των πραγματικών τους αναγκών, αποτελούν τα υπομνήματα που έχουν δοθεί και έχουν συζητηθεί με τους προηγούμενους πρωθυπουργούς και υπουργούς που τα κυριότερα αιτήματα ήταν και είναι: Η αποκατάσταση όλων των συντάξεων όπως ήταν πριν τις περικοπές, η κατάργηση όλων των αντιλαϊκών νόμων, η επαναφορά του ΕΚΑΣ με τον τρόπο που δινόταν, η κατάργηση του νέου ΛΑΦΚΑ, η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, όχι στο διαχωρισμό των συνταξιούχων σε ανώτερους και κατώτερους ως προς την καταβολή της 13ης-14ης σύνταξης, με απαίτηση την άμεση καταβολή του Δώρου Πάσχα, σε όλους τους συνταξιούχους, η κατάργηση των ηλικιακών κριτηρίων για περικοπές στις συντάξεις, η επιστροφή των αποθεματικών των Ταμείων που λεηλατήθηκαν από το κεφάλαιο μέσω χρηματιστηρίου, κουρέματος και άλλους τρόπους κ.ο.κ. Η κατάργηση των χαρατσιών για είσοδο στα νοσοκομεία, στη συνταγογράφηση των γιατρών και το χαράτσι στα φαρμακεία και τόσα άλλα που επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση, η ΕΕ και το κεφάλαιο σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η απαίτηση για ένα ενιαίο δημόσιο σύστημα Υγείας δωρεάν για όλους χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς εμπορευματοποίηση και όσα αιτήματα περιέχονται σε όλα τα υπομνήματα που έχουν δοθεί μέχρι σήμερα».

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις καλούν τους συνταξιούχους να συσπειρωθούν πιο αποφασιστικά στα συνδικαλιστικά τους όργανα, να μαζικοποιήσουν ακόμα περισσότερο τα σωματεία τους και να είναι σε ετοιμότητα να διεκδικήσουν τη λύση των αιτημάτων τους.