Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Συναγερμός και δράση τώρα για την Κοινωνική Ασφάλιση

2013-08-21 23:13
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

 

 
Σε συναγερμό και δράση για την υπεράσπιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, των συντάξεων και των παροχών που έχουν απομείνει καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με αφορμή τις δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, για εκ νέου μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κατάργηση των επικουρικών καθώς και τη γενικότερη οικονομική κατάσταση των Ταμείων.

 

Σε ανακοίνωσή του για το ζήτημα αυτό το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Οι τελευταίες δηλώσεις του διοικητή του ΙΚΑ για μείωση των "εργοδοτικών" εισφορών παρά την άσχημη κατάσταση των εσόδων των ασφαλιστικών ταμείων επιβεβαιώνουν ότι το Ασφαλιστικό δεν είναι λογιστικό ζήτημα, θέμα εισπράξεων και εσόδων, αλλά μεγάλο πολιτικό ζήτημα. Ενώ τα έσοδα του ΙΚΑ καταρρέουν, η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην εκ νέου μείωση των ασφαλιστικών εισφορών από τους εργοδότες προς το ΙΚΑ κατά 3,9 μονάδες επιπλέον, η οποία σε ετήσια βάση μαζί με τη μείωση κατά 1,1 μονάδες πέρυσι, θα τους εξασφαλίσει 1,3 δισ. κέρδη στα ταμεία τους. Παράλληλα προετοιμάζεται να μειωθούν οι εισφορές των νέων ιδιοκτητών των πρώην ΔΕΚΟ, βάζοντας σε κίνδυνο τις συρρικνωμένες συντάξεις που αποδίδονται αλλά και αυτές που θα αποδίδονται στο μέλλον.

Τα δημοσιεύματα περί κατάργησης των επικουρικών ταμείων και συγχώνευσης με την κύρια σύνταξη προετοιμάζουν νέες μειώσεις από τον Ιούνη του 2014 που θα ξεπερνούν το 20%. Είτε με συγχώνευση με την κύρια, είτε με την αντικατάσταση από τα επαγγελματικά ταμεία, η επικουρική σύνταξη συνειδητά διαλύεται, το κράτος δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη/εγγύηση για την κάλυψη τρεχόντων ή μελλοντικών ελλειμμάτων επικουρικών ταμείων και το σύστημα της επικουρικής ασφάλισης από καθορισμένων παροχών γίνεται καθορισμένων εισφορών σύστημα ιδιωτικής ασφάλισης.

Προετοιμάζουν νέο σφαγείο σε συντάξεις και παροχές, με αφορμή την άσχημη και εκρηκτική κατάσταση των οικονομικών των Ταμείων, που σκόπιμα προκαλούν, απαλλάσσοντας την εργοδοσία και το κράτος της.

Οι πιο "αρμόδιοι" κυνικά δηλώνουν ότι και αν ακόμη υπάρξουν περισσότερα έσοδα δεν θα πάνε για βελτίωση συντάξεων και παροχών αλλά για μεγαλύτερη απαλλαγή της εργοδοσίας και του κράτους της, απαλλαγή που γίνεται και σήμερα.

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ, ΔΡΑΣΗ ΤΩΡΑ! Κανένας δεν θα μείνει στο απυρόβλητο. Απαιτούνται άμεσα μαζικές συνελεύσεις σε τόπους δουλειάς, σε σωματεία, σε γειτονιές, σκληρή δουλειά για την ανασύνταξη του κινήματος και την οικοδόμηση της κοινωνικής συμμαχίας.

Υπερασπίζουμε καλύτερα ό,τι έχει απομείνει από τις συντάξεις, τις παροχές Υγείας κ.ά., συγκεντρώνοντας δυνάμεις για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας ανήκουν, να ανατρέψουμε την εξουσία των μονοπωλίων, για να κάνει κουμάντο η εργατική τάξη».