Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 23 Αυγούστου

2013-08-17 21:51
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ
ΠΑΜΕ ΥΓΕΙΑΣ - ΠΡΟΝΟΙΑΣ
 

Κινητοποίηση τη μέρα που ανακοινώνονται τα ονόματα όσων μπαίνουν σε διαθεσιμότητα

 

 
Σε συγκέντρωση την Παρασκευή, 23 Αυγούστου - μέρα που ανακοινώνονται τα ονόματα όσων μπαίνουν σε διαθεσιμότητα - έξω από το υπουργείο Υγείας στις 12 το μεσημέρι καλεί η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας. Το σωματείο εργαζομένων στην «Πολυκλινική» έχει πάρει απόφαση μετά από Γενική Συνέλευση για 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. - 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο. Αντίστοιχες αποφάσεις καλούνται να πάρουν και τα υπόλοιπα σωματεία των νοσοκομείων και ιδιαίτερα εκείνων που είναι υπό κατάργηση.

 

Αντίστοιχα, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιαςκαλεί τους εργαζόμενους να πιέσουν με Γενικές Συνελεύσεις ώστε να παρθούν αποφάσεις κινητοποιήσεων για τις 23 Αυγούστου από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων και από την ΑΔΕΔΥ, σε πανελλαδική κλίμακα: «ΤΩΡΑ να περάσει ο αγώνας στα χέρια των ίδιων των εργαζομένων. Με μαζικές, ουσιαστικές, γενικές συνελεύσεις όλων των σωματείων που θα πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις και θα πιέσουν τις ηγεσίες να ακολουθήσουν με ανάλογες αποφάσεις».

Με ανακοίνωσή της, η Γραμματεία Αττικής του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας αναφέρει:

«Να γίνει η 23η ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Ημέρα Πανελλαδικής δράσης ενάντια στην κατάργηση 8 νοσοκομείων το κλείσιμο κρεβατιών και τις διαθεσιμότητες 1.618 υγειονομικών.

Οι συγχωνεύσεις - καταργήσεις και οι διαθεσιμότητες θα επεκταθούνκαι σε άλλες μονάδες Υγείας, γιατί αυτό επιβάλλουν τα κυβερνητικά σχέδια για:

περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία, για να εξοικονομήσουν ζεστό χρήμα για επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες

μείωση των δημόσιων υπηρεσιών και παροχών Υγείας, για να ελαττώσουν το λεγόμενο «μη μισθολογικό κόστος», να μας κάνουν φθηνότερους εργαζόμενους.

να εξασφαλίσουν νέα «πελατεία» στους επιχειρηματίες της Υγείας. Ηδη, το 2012, ο ΕΟΠΥΥ αγόρασε υπηρεσίες Υγείας ύψους 1.264 εκ. ευρώ από ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.

Ηδη προωθούν την υλοποίηση της συμφωνίας με την ΕΕ για το κλείσιμο των δημόσιων ψυχιατρικών νοσοκομείων, ξεκινώντας με διαθεσιμότητες 61 εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Με τους νέους οργανισμούς, σε δεκάδες νοσοκομεία (π.χ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΜΕΤΑΞΑ, ΣΩΤΗΡΙΑ. ΤΖΑΝΕΙΟ) καταργούν ολόκληρες κλινικές.

Οσες δημόσιες μονάδες Υγείας - Πρόνοιας απομείνουν από τις συγχωνεύσεις θα πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με φθηνούς εργαζόμενους και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων.

Λένε ψέματα για να δικαιολογήσουν την πολιτική τους

Λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά για την Υγεία, την ίδια ώρα που το κράτος μοιράζει δισ. ευρώ σε τραπεζίτες και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Μιλάνε για νοσοκομεία, που υπολειτουργούν. Κρύβουν ότι αυτοί τα οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση, με την υποχρηματοδότηση, το κλείσιμο τμημάτων, το πάγωμα των προσλήψεων, ενώ υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι υγειονομικοί.

Δε λένε κουβέντα για τις λίστες αναμονής σε ραντεβού και χειρουργεία, για τα ράντζα που πλημμυρίζουν τα νοσοκομεία σε κάθε εφημερία, και που θα χειροτερέψουν με την κατάργηση των 8 νοσοκομείων.

Είναι αδίστακτοι! Θυσιάζουν την υγεία του λαού για να σώσουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Λένε ψέματα όσοι ισχυρίζονται ότι αυτά τα επιβάλλει η τρόικα στην κυβέρνηση ή ότι είναι αποτέλεσμα των μνημονίων. Είναι μέτρα που περιλαμβάνονται χρόνια στα προγράμματα της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Παρόμοια μέτρα παίρνουν σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Είτε έχουν μνημόνιο, είτε όχι. Είτε έχουν μεγάλο δημοσιονομικό χρέος, είτε όχι.

Δε θα συμβιβαστούμε με αυτήν την κατάσταση! Υπάρχει κι άλλος δρόμος.

Είναι ο δρόμος του ενωμένου αγώνα των υγειονομικών, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους ενάντια στον πραγματικό εχθρό: Τα μονοπώλια και το κράτος τους. Για να αποτρέψουμε τα κυβερνητικά σχέδια για κλείσιμο δημόσιων μονάδων Υγείας και Πρόνοιας.

Για να εξασφαλίσουμε την κάλυψη των λαϊκών αναγκών για αποκλειστικά δημόσιες, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας. Και το δικαίωμα όλων των εργαζομένων σε μόνιμη, σταθερή εργασία.

Καλούμε όλα τα σωματεία να πάρουν αποφάσεις για να γίνει η Παρασκευή 23 Αυγούστου ΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ. Να γίνουν παντού Γενικές Συνελεύσεις για να αποφασίσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι την κλιμάκωση του αγώνα. Να παρθούν κοινές αγωνιστικές πρωτοβουλίες με τους μαζικούς φορείς κάθε περιοχής».