Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Συγκέντρωση αλληλεγγύης , Όλοι στο πλευρό των καθηγητών

2013-05-12 21:39

 

Όλοι τη Δευτέρα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ομόνοια, στις 7 μ.μ. Όλοι στο πλευρό των καθηγητών

ΠΑΜΕ: Συλλαλητήριο τη Δευτέρα ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών

Στις 7 μ.μ. στην Ομόνοια, το αγωνιστικό ραντεβού

«Όλοι τη Δευτέρα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ομόνοια, στις 7 μ.μ. Όλοι στο πλευρό των καθηγητών! Η επιστράτευση να ακυρωθεί στην πράξη», καλεί η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, με αφορμή την επιστράτευση των εκπαιδευτικών.

Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Η Ε.Γ του ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τους εργαζόμενους, όλα τα λαϊκά στρώματα να καταδικάσουν την επιστράτευση των καθηγητών. Να εκφράσουν αποφασιστικά την αλληλεγγύη τους. Εργαζόμενοι, καθηγητές, μαθητές, γονείς, να δώσουμε μαζική μαχητική, αποφασιστική απάντηση.

 

Η επιστράτευση των καθηγητών από την κυβέρνηση αποκαλύπτει την αντιδραστικότητα των αλλαγών στην παιδεία. Δείχνει τι σημαίνει εκπαιδευτικός στο «νέο σχολείο» της αγοράς, της λεγόμενης αξιολόγησης, του υποσιτισμού, των ταξικών φραγμών. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει περίτρανα ότι κυβέρνηση και κεφάλαιο θέλουν δάσκαλο σκυφτό κι αμόρφωτο λαό. Δείχνει όμως επίσης, ότι το ζήτημα της παιδείας είναι λαϊκό πρόβλημα, είναι υπόθεση του λαού και της ταξικής πάλης.

Χθες ήταν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργίας, του Μετρό, σήμερα οι καθηγητές, αύριο θα είναι η σειρά άλλου κλάδου που θα αντιστέκεται στην επίθεση, στον πόλεμο που έχουν κηρύξει κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στους εργαζόμενους, στη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Κανείς να μην μείνει μόνος του, να υψωθεί τείχος αλληλεγγύης.

Για να σπάσει η άγρια καταστολή του μαύρου μετώπου της τρικομματικής κυβέρνησης.

Η επιβολή των νόμων του κεφαλαίου με την επιστράτευση, την τρομοκρατία, το δόγμα νόμος και τάξη δεν θα περάσει.

Νόμος και τάξη σημαίνει από τη μια καταστολή, συκοφάντηση, ανεργία, απολύσεις και από την άλλη φόβος και σκυμμένα κεφάλια. Η κυβέρνηση να πάρει δυναμική απάντηση.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ομόνοια, τη Δευτέρα στις 13 Μάη, στις 7 μ.μ.

Ο αποφασισμένος και οργανωμένος λαός, έχει τη δύναμη να παρεμποδίσει και να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκό μέτρο, να τσακίσει κάθε κατασταλτικό μηχανισμό των εκμεταλλευτών του.

Ο νόμος και η τάξη των εκμεταλλευτών θα τσακιστεί στο δίκιο των εργατών!

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!».

Στη Θεσσαλονίκη

Συλλαλητήριο ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών διοργανώνει η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ την Δευτέρα 13 Μάη,στις 6 το απόγευμα στην Πλατεία Αγίας Σοφίας.

Στην Πάτρα

Τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι επιτροπές, όλοι οι συνδικαλιστές του Νομού Αχαΐας που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στην ΠΑΣΥ, στην ΠΑΣΕΒΕ, στο ΜΑΣ και στην ΟΓΕ, απευθύνουν κάλεσμα στους εργατοϋπαλλήλους, τους αγρότες, τους ΕΒΕ, τους φοιτητές-σπουδαστές και τις γυναίκες του Νομού Αχαΐας, να πάρουν μαζικά μέρος στη συγκέντρωση που διοργανώνει η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, τη Δευτέρα 13 Μάη 2013, ώρα 7:30 μ.μ. στην πλατεία Γεωργίου ενάντια στην επιστράτευση των καθηγητών.

Προσυγκέντρωση ΠΑΜΕ-ΠΑΣΥ-ΠΑΣΕΒΕ-ΜΑΣ-ΟΓΕ, ώρα 7 μ.μ στην πλατεία Τριών Συμμάχων.

Στην Ξάνθη

Σε συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ Ξάνθης την Δευτέρα 13 Μάη στις 7.30 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία, καλεί η ΤΕ Ξάνθης του ΚΚΕ.

Καλεί το λαό, με τη μαζική συμμετοχή του να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους εκπαιδευτικούς και να καταδικάσει τον κυβερνητικό αυταρχισμό.

Στο Ηράκλειο Κρήτης

Σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 13 Μάη, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας του Ηρακλείου, με σύνθημα «Όλοι στο πλευρό των καθηγητών – Η επιστράτευση να ακυρωθεί στην πράξη», καλεί η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Στο Αλιβέρι

Σε συλλαλητήριο αλληλεγγύης ενάντια στην επιστράτευση των καθηγητών καλεί η Γραμματεία Αλιβερίου του ΠΑΜΕ, τη Δευτέρα 13 Μάη στις 20:00, στη πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Στο Βόλο

Η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα στις 2 μ.μ στα γραφεια της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.