Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Στην Αθήνα η Πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στις 19 Ιούνη

2014-06-02 08:08

Πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στις 19 Ιούνη - Κάλεσμα στήριξης και συμμετοχής απευθύνει το ΠΑΜΕ

Πανελλαδική συγκέντρωση διοργανώνουν οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, ΠΟΣ Δημοσίων Υπαλλήλων, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και οι Πανελλήνιες Ενώσεις ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ στις 19 Ιούνη, στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 6.00 μ.μ. και πορεία στο Μαξίμου. Εκφράζουν την αντίθεσή τους στη νέα οικονομική αφαίμαξη των επικουργικών ταμείων που φθάνει τα 500 εκατ. ευρώ. Κάλεσμα στα σωματεία να στηρίξουν την κινητοποίηση και να συμμετάσχουν στο πανελλαδικό συλλαλητήριο έχει απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συνταξιουχικών οργανώσεων:

«Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, ΠΟΣ Δημοσίου Υπαλλήλων, ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ, ΟΤΑ και οι Πανελλήνιες Ενώσεις ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΝΑΤ εκφράζουν την καθολική αντίθεσή τους και καταγγέλλουν τη νέα οικονομική αφαίμαξη των Επικουρικών Ταμείων που φθάνει τα 500 εκατ. Μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου (ν. 4254/2014) καταργούνται κοινωνικοί πόροι (πάνω από 100) που είχαν θεσμοθετηθεί στη θέση της εργοδοτικής εισφοράς χωρίς μάλιστα να αντικατασταθούν από ισοδύναμες εισφορές από τους εργοδότες.

Έτσι λοιπόν μετά τη λεηλασία που έγινε στα ασφαλιστικά ταμεία, μετά τις απανωτές μειώσεις στις επικουρικές (και βέβαια και στις κύριες), μετά από τη διατύπωση ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ εγγυάται τις συντάξεις μας, μετά τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, που μερικοί πανηγυρίζουν ότι έτσι θα αυξηθούν τα οικονομικά του ΙΚΑ και άλλων Ταμείων, μετά και τις μειώσεις που έρχονται στις επικουρικές από 1/7/2014, γίνεται φανερό ότι οι συντάξεις μας, τα δικά μας λεφτά, τείνουν να εξανεμηθούν στο μεγαλύτερο μέρος τους και οι συντάξεις μας να γίνουν (με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων που εφαρμόζουν τις εντολές της ΕΕ και του κεφαλαίου), προνοιακά επιδόματα φτωχοποιώντας ακόμα περισσότερο τους συνταξιούχους.

Καλούμε όλους τους συνταξιούχους της χώρας μας, όλων των Ταμείων, να συνταχθούν στον αγώνα μέσα από τα σωματεία τους για την ανατροπή αυτών των πολιτικών που εφαρμόζονται δήθεν στο όνομα της κρίσης και του χρέους, που όμως είναι προαποφασισμένες πριν από μια 20ετία!

Για όλα αυτά καλούμε όλους τους συνταξιούχους όλων των ασφαλιστικών ταμείων να πάρουν μέρος μαζικά και αγωνιστικά στη μεγάλη πανελλαδική συγκέντρωση όλων των συνταξιούχων στην Αθήνα και στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 19 Ιούνη στις 6:00 μ.μ. και πορεία στο Μαξίμου.

Άλλοι έχουν τον ευρωμονόδρομο για μπούσουλα, εμείς έχουμε τον μονόδρομο του αγώνα "που είναι δύσκολος αλλά ωραίος" στην προσπάθεια που κάνουμε για να ζήσουμε καλύτερα εμείς και τα παιδιά μας».

Στο μεταξύ με περιφερειακές συσκέψεις σε όλη τη χώρα αλλά και με άλλες δραστηριότητες οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις προετοιμάζουν την πανελλαδική συγκέντρωση στην Αθήνα στις 19 του Ιούνη. Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί οι εξής συσκέψεις:

  • Την Παρασκευή 30 Μάη, στις 10.30πμ, έγινε παγκρήτια σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Στην διάρκεια της μαζικής σύσκεψης μίλησε ο Παναγιώτης Σοφός,αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ ο οποίος ενημέρωσε για τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που δρομολογούνται με αιχμή το χτύπημα των επικουρικών συντάξεων. Στην σύσκεψη μίλησαν αρκετοί εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων από όλους τους κλάδους και τους νομούς της Κρήτης που συμμετείχαν, ενώ επικράτησε ιδιαίτερα θετικό, αγωνιστικό κλίμα. Στην σύσκεψη επίσης διατρανώθηκε ομόφωνα η συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων στην Αθήνα, στις 19 Ιούνη, ενώ εκφράστηκε η αποφασιστική διάθεση για αντίσταση στα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα που έρχονται. 
  • Τη Δευτέρα 2 Ιούνη, στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Θα μιλήσει ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και της Διεθνούς Ένωσης Συνταξιούχων της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (ΠΣΟ).
  • Την Τρίτη 3 Ιούνη: Στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης. Στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων. Στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.
  • Την Τετάρτη 4 Ιούνη: Στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά .Στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας. Στις 10.30 π.μ στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς. Στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου. Στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης. Στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου.
  • Την Πέμπτη 5 Ιούνη: Στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας. Στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Άρτας. Στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. Στις 10.30 π.μ. στις Σέρρες (αίθουσα ΚΕΔΗΣ, Εθνικής Αντίστασης 34).
  • Την Παρασκευή 6 Ιούνη: Στις 10.30 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Στις 10.30 π.μ. στην Καβάλα. Στις 7 μ.μ. στην Κομοτηνή.