Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Στήριξη των φασιστοειδών στην « υγιή επιχειρηματικότητα » !

2013-08-24 23:21
Τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής...
 
 

Μέρα με τη μέρα, επιβεβαιώνεται ο ρόλος της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, ως μαντρόσκυλου του κεφαλαίου. Η Χρυσή Αυγή, στην πραγματικότητα κατάμαυρη, είναι βγαλμένη από τα βαθιά σκοτάδια του συστήματος της εκμετάλλευσης.

Οι αποδείξεις, σε σύντομο χρονικό διάστημα, πάμπολλες: Ερωτήσεις στη Βουλή για να δοθεί και άλλο τζάμπα κρατικό χρήμα στους εφοπλιστές, για να ενισχυθούν οι αεροπορικές εταιρείες, για απασχόληση ανέργων στο Δημόσιο με μεροκάματο 14 ευρώ, συμφωνία για ξεπούλημα βραχονησίδων στο μεγάλο κεφάλαιο κ.ά.

Σ' αυτά, ήρθε να προστεθεί η στήριξη των φασιστοειδών στην «υγιή επιχειρηματικότητα»! Εγραψαν στην ιστοσελίδα τους:

«Η Χρυσή Αυγή στηρίζει την υγιή επιχειρηματικότητα, η οποία μακριά από τη μιζέρια του συγχρόνου ελλαδικού κράτους αναπτύσσεται σε στέρεες βάσεις αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας. Για να δημιουργηθούν και άλλες σύγχρονες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και να ισχυροποιηθούν οι υπάρχουσες θα πρέπει να εξαλειφθεί η γραφειοκρατία, να μειωθεί η φορολογία τους, να δοθούν επιπλέον κίνητρα στους νέους, ώστε να ξεκινήσουν την επιχειρηματικότητά τους. Οι Ζώνες καινοτομίας προσφέρουν το κατάλληλο περιβάλλον μέσω των συνεργασιών και της συγκέντρωσής τους ώστε οι εταιρείες που τις απαρτίζουν να έχουν άμεση πρόσβαση σε χρήσιμα εργαλεία ανάπτυξης».

Ολα όσα γράφουν οι Χρυσαυγίτες θα μπορούσαν να έχουν γραφτεί από τον ΣΕΒ, που άλλωστε είναι και από τους πρώτους φορείς που λάνσαραν τον όρο «υγιής επιχειρηματικότητα». Η Χρυσή Αυγή μιλά τη γλώσσα των καπιταλιστών. Τι ζητά; Νέα προνόμια, νέες ενισχύσεις, νέες μειώσεις στη φορολογία των καπιταλιστών. Ολα αυτά είναι αιτήματα και προτάσεις των βιομηχάνων!

Ειδικά τα περί «γραφειοκρατίας» και φυσικά η απαίτηση για φοροασυλία του κεφαλαίου, είναι μόνιμα στα χείλη των εκπροσώπων των βιομηχάνων.

  •  
... και η «υγιής επιχειρηματικότητα»

Η στήριξη των ναζιστών στην «υγιή επιχειρηματικότητα» αποδεικνύει από τη μια μεριά, για μια ακόμη φορά, πως η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα του κεφαλαίου, τμήμα του αστικού πολιτικού συστήματος, «διαθέσιμη» για την υπεράσπισή του και την αντιμετώπιση του εργατικού - λαϊκού κινήματος. Ο λαός όχι μόνο δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της ψεύτικης - ψηφοθηρικής «φιλανθρωπίας» της, αλλά να παλέψει οργανωμένα να την τσακίσει, να ακολουθήσει το παράδειγμα της Τσαριτσάνης, εργατικών σωματείων κ.ά., που χλεύασαν και έδιωξαν εκπροσώπους της.

Από την άλλη μεριά, δεν μπορεί να μην υπολογίσει ο λαός τη σύμπτωση περί «υγιούς επιχειρηματικότητας» μεταξύ των ναζιστών και του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι σήμερα, κατεξοχήν εκφραστής της «υγιούς επιχειρηματικότητας» ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα υπέρ της τοποθετείται ανοιχτά και η Χρυσή Αυγή. Δε λέμε, φυσικά, να πει ο λαός ότι «είναι ίδιοι». Τα διάφορα όμως εναλλακτικά σενάρια αστικής διαχείρισης μοιραία «συναντιούνται».

Ο λαός πρέπει να σηκώσει τη δική του σημαία, κόντρα και ενάντια σ' όλα τα κόμματα που υπερασπίζονται τα μονοπώλια και την εξουσία τους, με όποια «ταμπέλα» και αν εμφανίζονται. Υπάρχει λύση για το λαό και είναι στην άλλη όχθη, απέναντι απ' το κεφάλαιο και τα κόμματά του. Στην άλλη όχθη οδηγεί η Λαϊκή Συμμαχία, ο οργανωμένος αγώνας για την ανατροπή του καπιταλισμού, για την εργατική - λαϊκή εξουσία.