Η μείωση του ενεργειακού κόστους της βιομηχανίας βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος του ΣΕΒΘεόδωρος Φέσσας με τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ ΑΕ Αρθούρο Ζερβό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΔΕΗ «στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΔΕΗ, ανταλλάχθηκαν απόψεις για σειρά θεμάτων που αφορούν στο ενεργειακό κόστος της βιομηχανίας.

 Όπως τονίστηκε σχετικά, βούληση των δύο πλευρών είναι η συνέχιση του θεσμικού διάλογου προς όφελος της εθνικής οικονομίας».

Ο ΣΕΒ κατ' επανάληψη έχει ζητήσει τη μείωση του ενεργειακού κόστους για τη βιομηχανία και από την προηγούμενη συγκυβέρνηση.

Σήμερα επίσης σε δηλώσεις του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Λαφαζάνη, μετά τη συνάντησή του, με την ηγεσία των ΕΛΠΕ δήλωσε ότι «η προσπάθειά μας είναι να μειωθούν οι τιμές του πετρελαίου, των πετρελαιοειδών και των παραγώγων του και επίσης οι τιμές της Ηλεκτρικής Ενέργειας» και σε ερώτηση αν θα υπάρξει μείωση φορολογίας για να υπάρξει και μείωση των τιμών στα ενεργειακά τιμολόγια πρόσθεσε «προς το παρόν δεν πάμε σε μείωση φορολογίας. 

Αλλά μπορώ να σας πω ότι, μείωση των τιμών μπορεί να προκύψει και από άλλους παράγοντες. Πέραν της μείωσης φορολογίας».

Προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ταχθεί υπέρ της μείωσης του ενεργειακού κόστους για τις επιχειρήσεις. Αντιπροσωπεία από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκο, Ευγενία Ουζουνίδου, Απόστολο Αλεξόπουλο και Χαρά Καφαντάρη είχε συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΕΗ, Αρθούρο Ζερβό.

Σε ανακοίνωσή τους σημείωναν πως «η αναγκαία στήριξη της βιομηχανίας είναι υποχρέωση του κράτους και όχι της ΔΕΗ η οποία δεν μπορεί να πουλάει ενέργεια κάτω του κόστους» και για το ηλεκτρικό ρεύμα ζητούσαν «να μειωθεί η τιμή του για τη βιοτεχνία και την ενεργοβόρο βιομηχανία».