Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

2013-05-11 13:16

 

 

Συνάντηση ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ με τον διοικητή του ΙΚΑ

 

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τον διοικητή του ΙΚΑ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, συναντήθηκε την  Παρασκευή στις 10 π.μ. με τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο, στα γραφεία του ΙΚΑ στην Αθήνα.

 

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνάντηση σήμερα με τον Διοικητή και τη διοίκηση του ΙΚΑ εντάσσεται στην πρωτοβουλία του ΚΚΕ για συζήτηση πάνω στο μεγάλο θέμα της Κοινωνικής Ασφάλισης και των συντάξεων, αφού τη Δευτέρα πρόκειται να οργανώσουμε μια μεγάλη σύσκεψη – συνάντηση με όλες τις συνταξιουχικές οργανώσεις της χώρας, τις τριτοβάθμιες ομοσπονδίες, αλλά και με τα σωματεία των εργαζομένων των ασφαλιστικών Ταμείων. Στο πλαίσιο αυτό, θα συναντήσουμε την ερχόμενη εβδομάδα και την πρόεδρο του ΟΑΕΕ, του Ταμείου των αυτοαπασχολουμένων, έτσι ώστε να διαμορφώσουμε τις θέσεις, τις οποίες βέβαια έχει επεξεργαστεί όλο το προηγούμενο διάστημα το ΚΚΕ, αλλά και με τις νέες εξελίξεις που έχουμε με αφορμή την οικονομική καπιταλιστική κρίση που συνεχίζεται, με τα προβλήματα που υπάρχουν σε όλα τα Ταμεία. Ανησυχούμε σοβαρά και από αυτήν την άποψη θέλουμε να δούμε τις νέες αυτές συνθήκες.

 

Σήμερα, η σύνταξη, η ασφάλιση, δεν αφορά μόνο κάποιους ανθρώπους – όπως λαθεμένα, θα έλεγα, συνηθίζουμε να λέμε – που βρίσκονται στην ηλικία της συνταξιοδότησης ή ετοιμάζονται για να περάσουν στη σύνταξη. Αφορά τον άνθρωπο, την κάθε λαϊκή οικογένεια. Και μόνο να υπολογίσουμε ότι σήμερα η εργατική λαϊκή οικογένεια, πολλές εργατικές λαϊκές οικογένειες, ζουν από τις πενιχρές συντάξεις του πατέρα ή της μάνας, του παππού ή της γιαγιάς, και μόνο αυτό δείχνει πόσο σοβαρό και οξυμμένο είναι το πρόβλημα.

 

Ταυτόχρονα, ο άνθρωπος από τη στιγμή που γεννιέται έχει την ανάγκη της ασφαλιστικής κάλυψης. Το ατύχημα μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής του. Η περίθαλψη, οι τομείς Υγείας, οι υπηρεσίες Πρόνοιας έχουν αποδυναμωθεί και από αυτήν την άποψη θέλουμε να ανοίξουμε αυτό το θέμα σε όλη την ελληνική κοινωνία, στα σωματεία, στους συλλόγους, αφορά την εργατική τάξη, αφορά τους αυτοαπασχολούμενους, αφορά τους αγρότες, αφορά την ελληνική νεολαία. Και σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε».