Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΑ

2013-08-22 11:08
ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Κινητοποίηση, σήμερα, στις 10 το πρωί, με αφορμή τον τραγικό θάνατο του 19χρονου την περασμένη Παρασκευή, με βασικό αίτημα τη δωρεάν μετακίνηση για τους ανέργους

 

Το σημείο που έχασε τη ζωή του άδικα ο 19χρονος
Κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΣΑ οργανώνει, σήμερα, η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, με αφορμή το θανάσιμο τραυματισμό 19χρονου κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων σε τρόλεϊ. Η Λαϊκή Επιτροπή καλεί εργαζόμενους και ανέργους στην πλατεία Δημαρχείου στο Περιστέρι στις 10 το πρωί και στη συνέχεια σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΣΑ στην Αθήνα (Μετσόβου 15).

 

Στην κινητοποίηση καλεί με ανακοίνωσή της και η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ.

«Η οργή από τον άδικο θάνατο του 19χρονου άνεργου νέου πρέπει να γίνει συνειδητός οργανωμένος αγώνας, μέσα από τα συνδικάτα και τους μαζικούς φορείς, για να υπερασπιστούμε τη ζωή των παιδιών και των οικογενειών μας, διεκδικώντας τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και ανοίγοντας το δρόμο για τη ρήξη και την ανατροπή, για τη λαϊκή εξουσία», σημειώνει η Λαϊκή Επιτροπή στην ανακοίνωσή της και προσθέτει πως το τραγικό περιστατικό «φέρνει στο προσκήνιο την πολύ δύσκολη θέση που έχει έρθει η εργατική - λαϊκή οικογένεια. Δείχνει πού οδηγεί η ανεργία. Ειδικά στους νέους έχει φτάσει στο 60%, ενώ στη Δυτική Αθήνα, και ειδικότερα στο Περιστέρι, είναι αρκετά μεγαλύτερη. Η Λαϊκή Επιτροπή Περιστερίου, το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, η επιτροπή ανέργων, πολύ έγκαιρα είχαν διεκδικήσει μέτρα ελάφρυνσης, ιδιαίτερα για τους ανέργους, όπως δωρεάν εισιτήρια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Προκαλεί επίσης αποτροπιασμό το μπόνους 10% που παίρνουν οι ελεγκτές που μαζεύουν πρόστιμα από εργαζόμενους. Πρόκειται για ένα ακόμη κυνικό εισπρακτικό μέτρο που στρέφεται ενάντια στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στους νέους που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, που δυσκολεύονται ακόμη και για τα στοιχειώδη. Αυτή η άθλια πρακτική εκφράζεται ακόμα με τις αυξημένες διακοπές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σε σπίτια εργαζομένων και ανέργων, ενώ δείχνει τις προθέσεις κυβέρνησης - κεφαλαιοκρατών - EE για τις επερχόμενες κατασχέσεις πρώτης κατοικίας».

Η Γραμματεία Αστικών Συγκοινωνιών του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει πως «η εκστρατεία ενάντια στην "εισιτηριοδιαφυγή" και στους "τζαμπατζήδες", ο εξαναγκασμός των εργαζομένων να κυνηγούν τη φτωχολογιά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ήταν παραπάνω από βέβαιο ότι θα οδηγούσε σε τραγικές καταστάσεις», και επισημαίνει πως «η κυβέρνηση, από το Σεπτέμβρη, μαζί με νέες αυξήσεις στα εισιτήρια, ετοιμάζει κυριολεκτικά ένα σαφάρι ελέγχων απέναντι στα λαϊκά στρώματα που κάνουν χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς».

Η Λαϊκή Επιτροπή και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις Αστικές Συγκοινωνίες διεκδικούν δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, μειώσεις στην τιμή του εισιτηρίου για όλους, αποκλειστικά δημόσιες, σύγχρονες, τακτικές και ασφαλείς αστικές συγκοινωνίες.