Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Πανελλαδική κινητοποίηση, αυτοαπασχολούμενων, μικρών εμπόρων, ΕΒΕ για το Ασφαλιστικό

2013-06-27 08:09
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ - ΕΒΕ
ΠΑΣΕΒΕ: Κινητοποίηση στην Αθήνα στο υπουργείο Εργασίας - Στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην υπόλοιπη χώρα (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Πανελλαδική κινητοποίηση,  αυτοαπασχολούμενων, μικρών εμπόρων, ΕΒΕ έγινε την Τετάρτη (26/7), μετά από κάλεσμα τηςΠΑΣΕΒΕ για το Ασφαλιστικό, κλιμακώνοντας την πάλη τους, ύστερα από την πετυχημένη πανελλαδική κινητοποίηση που πραγματοποίησε στις 12/6, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού σωματείων και αυτοαπασχολούμενων σε δεκάδες πόλεις.

- Στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας όπου έφτασαν με πορεία από την Ομόνοια μετά από κάλεσμα της Παναττικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας. Οι συγκεντρωμένοι κατήγγειλαν το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου αρνήθηκε ακόμη και  να τους συναντήσει.

- Στη Θεσσαλονίκη, η συγκέντρωση της τοπικής Γραμματείας της ΠΑΣΕΒΕ έγινε στις 8.30 το πρωί στα γραφεία του ΟΑΕΕ, 26ης Οκτωβρίου 8, απέναντι από τα δικαστήρια.  

- Στην Ξάνθη, παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΟΠΥΥ πραγματοποίησε η Γραμματεία Ν. Ξάνθης της ΠΑΣΕΒΕ. Παραδόθηκε υπόμνημα στη διοίκηση στο οποίο τονίστηκε ότι «δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή η κατεδάφιση των ασφαλιστικών ταμείων και η παράδοση των ασφαλισμένων στις ορέξεις των μονοπωλιακών ομίλων. Τα μέτρα που παίρνονται εξαθλιώνουν τους εργαζόμενους, καταληστεύουν και εξαφανίζουν από το χάρτη τους μικροεπαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για απόλυτη εξαθλίωση του λαού για να σωθούν τα μονοπώλια, οι μεγαλοεπιχειρηματίες από την κρίση τους. Είναι τεράστιες οι ευθύνες των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών της ΓΣΕΒΕΕ και της ΕΣΕΕ, οι οποίες χρησιμοποιούν τώρα αγωνιστικές κορόνες, ενώ την ίδια ώρα ψάχνουν να βρουν λύσεις και κοινές προτάσεις προσαρμοσμένες στην αντιλαϊκή πολιτική και τα μνημόνια και έχουν σαν σημαία την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα και την ΕΕ. Άμεση είναι η ανάγκη να συγκροτηθεί η μεγάλη κοινωνική λαϊκή συμμαχία εργατοϋπαλλήλων, αυτοαπασχολούμενων και φτωχομεσαίων αγροτών, η οποία θα υψώσει το ανάστημά της ενάντια στην πολιτική εξυπηρέτησης των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που δεν αφήνει κυριολεκτικά τίποτα όρθιο καταστρέφοντας τη ζωή του εργαζόμενου λαού».

- Στην Κοζάνη συγκέντρωση πραγματοποίησε η Τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ στις 8.30 το πρωί στα γραφεία του ΟΑΕΕ και πορεία αργότερα προς το Δημαρχείο. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και το Σωματείο Καφεπωλών Κοζάνης και η Επιτροπή Επισιτισμού της ΠΑΣΕΒΕ.

- Στη Λαμία,  το δικό της «παρών» έδωσε η ΠΑΣΕΒΕ Φθιώτιδας. Στις 12.30 το μεσημέρι, συμμετείχε στη συμβολική κατάληψη των γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΟΑΕΕ Αν. Στερεάς που πρόκειται σύντομα να κλείσουν και να μεταφερθούν στη Λάρισα. Οι υπάλληλοι των γραφείων ενώθηκαν με τους διαμαρτυρόμενους μαγαζάτορες, μικρούς ΕΒΕ και άνεργους αυτοαπασχολούμενους που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο λόγω κρίσης. (ΦΩΤΟ)

- Στη Λευκάδα, κινητοποίηση πραγματοποίησε η Τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ στα γραφεία του ΟΑΕΕ. 

- Στην Καλαμάτα, κινητοποίηση διοργάνωσε η Τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ στις 7.30 το πρωί στα γραφεία του ΟΑΕΕ.

- Στο Βόλο, παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΕ πραγματοποίησε νωρίς το πρωί η τοπική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕ.

Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΣΕΒΕ αναφέρει:

«ΞΑΝΑ στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ σε όλη τη χώρα και στο υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα.

Προβάλλουμε το αγωνιστικό αντιμονοπωλιακό πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων της ΠΑΣΕΒΕ.

Συγκροτούμε το δικό μας, μαχητικό μπλοκ. Το μπλοκ των αγωνιστικών δυνάμεων.

Διαχωρίζουμε τη θέση μας από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που ψάχνουν να βρουν λύσεις και κοινές προτάσεις προσαρμοσμένες στην αντιλαϊκή πολιτική και τα μνημόνια.

Για την ΠΑΣΕΒΕ ο αγώνας έχει συγκεκριμένο περιεχόμενο:

  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΕΙ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ.
  • ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΕΙΝΑΙ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ.

Καλούμε τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τις Επιτροπές Αγώνα και τις Γραμματείες της ΠΑΣΕΒΕ να οργανώσουν τη νέα κινητοποίηση, δίνοντας ηχηρή, αλλά και μαζική απάντηση στους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς της τρικομματικής κυβέρνησης.

Ή ΑΥΤΟΙ Ή ΕΜΕΙΣ, ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ». 

 

Δείτε βίντεο από την κινητοποίηση στην Αθήνα