Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρετε !

2013-10-09 09:49

(Φασιστικής) γελοιότητας το ανάγνωσμα

 

Την προβοκάτσια που επιχείρησαν να στήσουν σε βάρος του ΚΚΕ οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες (όπως αποκαλύπτεται και από τις συνομιλίες τους, οι οποίες δημοσιοποιήθηκαν) ώστε να «φορτώσουν» το δολοφόνο του Π. Φύσσα ως τάχα πρώην κομμουνιστή, επανέλαβε ο τρισάθλιος χρυσαυγίτης βουλευτής Αρβανίτης. Μάλιστα, μετά τον Καρατζαφέρη, που όπου σταθεί κι όπου βρεθεί επαναλαμβάνει αυτήν την χρυσαυγίτικης κοπής άθλια συκοφαντία (ξέρει αυτός από συκοφαντίες...) ο Αρβανίτης ισχυρίστηκε ότι «ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα δεν ήταν χρυσαυγίτης. Ηταν κομμουνιστής, ο οποίος διείσδυσε στις τάξεις του κόμματός μας με σκοπό να διαπράξει φόνο και να συλληφθεί»! Μιλάει ο εκπρόσωπος των ναζί χρυσαυγιτών, των πολιτικών απόγονων δηλαδή των ναζί που έχουν πάρει ντοκτορά στις προβοκάτσιες!

Φυσικά, αυτά που λέει ο χρυσαυγίτης Αρβανίτης δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και αυτό έχει αποδειχθεί. Δεν μας προξενεί εντύπωση η βλακώδης επιμονή στην αναπαραγωγή ενός ψέματος. Οι χρυσαυγίτες κάνουν ό,τι δίδαξε ο Γκέμπελς: «πες πες ψέματα κάτι θα μείνει». Δεν μας προξενεί εντύπωση ούτε το τερατώδες ψέμα που επιστρατεύουν. Πάλι κάνουν ό,τι δίδαξε ο Γκέμπελς, ο οποίος έλεγε ότι όσο πιο εξωφρενικό είναι ένα ψέμα, τόσο πιο εύκολα γίνεται πιστευτό. Ούτε μας προξενεί καμία εντύπωση το θράσος και η μανία των ναζί χρυσαυγιτών να στήσουν προβοκάτσιες εναντίον των κομμουνιστών. Εξάλλου, οι πολιτικοί τους πρόγονοι, οι ναζί του Χίτλερ είχαν κάψει το Ράιχσταγκ με στόχο να κατηγορήσουν για τον εμπρησμό τους κομμουνιστές, όμως η προβοκάτσιά τους κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος στα ίδια τα δικαστήρια των ναζί! Τι κάνει ο χρυσαυγίτης Αρβανίτης; Επιχειρεί να εφαρμόσει τις μεθόδους εξαπάτησης που εφάρμοζαν οι ναζί, αντίστοιχες με αυτές του Γκέμπελς, αλλά και του Γκέρινγκ ο οποίος ήταν εμπνευστής και καθοδηγητής της προβοκάτσιας με τον εμπρησμό! Τι περισσότερο ή λιγότερο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από έναν τύπο που ισχυρίζεται ότι δεν υπήρχε ολοκαύτωμα και πως οι κρατούμενοι στα κολαστήρια των ναζί, ανάμεσά τους και Ελληνες, δε δολοφονούνταν μαζικά από τους ναζί, αλλά ...πέθαναν από επιδημία τύφου και άλλων ασθενειών...                                                                         Ο λαός έχει μνήμη και γνώση.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Τώρα τους πάνε για «εσχάτη προδοσία»

 

Για επιδίωξη κατάλυσης του πολιτεύματος κατηγορούν τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής οι ανακριτές Σπύρος Γεωργουλέας και Χρήστος Παπακώστας με έγγραφό τους προς τη Βουλή, με το οποίο ζητάνε την άρση της ασυλίας των βουλευτών Γιώργου Γερμενή, Ευστάθιου Μπούκουρα και Γιώργου Ηλιόπουλου. Υπενθυμίζεται ότι ήδη άρση ασυλίας για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλ. Παναγιώταρο, Ηλ. Κασιδιάρη και Χ. Αλεξόπουλο έχει ζητήσει πρόσθετα και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

 

Οι ανακριτές, αναφερόμενοι στο ιστορικό της Χρυσής Αυγής, της αποδίδουν μορφή «κλειστής ολιγαρίθμου ομάδος ιδεολογικής επιμορφώσεως εθνικοσοσιαλιστών (ναζιστών)» η οποία «μετεξελίχθηκε σε πολιτικό σχηματισμό».

Σημειώνουν ότι η οργάνωση διαχωρίστηκε σε πολιτικό τμήμα και επιχειρησιακό «σκοπός του οποίου ήταν η διά της βίας αντιμετώπιση των θεωρούμενων ως εχθρών της οργανώσεως». Τα δύο τμήματα διοικούνται «από την αυτή ηγετική ομάδα», «με κυρίαρχο όμως πάντοτε τον "Αρχηγό" η εξουσία του οποίου είναι, κατά τα πρότυπα του γερμανικού εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος του Adolf Hitler».

Οι ανακριτές αναφέρουν για τη Χρυσή Αυγή ότι «σκοπός της ήταν εξαρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις εν λόγω μαρτυρικές καταθέσεις, η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134 επ. του Ποινικού Κωδικος)» (παράβαση που οδηγεί στην κατηγορία της «εσχάτης προδοσίας» και κατόπιν τούτου ζητάνε «την άδεια της Βουλής των Ελλήνων, προκειμένου να απαγγείλουμε κατηγορία κατά των βουλευτών του κόμματος».

Μάρτυρες πάνε κι έρχονται

Στη σύλληψη 32χρονου μεσαίου στελέχους της Χρυσής Αυγής, για άμεση συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα προχώρησε χτες η «αντιτρομοκρατική», με βάση τα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από την 6η ανακρίτρια Πειραιά. Ο 32χρονος Γιάννης Καζαντζόγλου φέρεται να βρισκόταν στο αυτοκίνητο του καθ' ομολογίαν δολοφόνου του Π. Φύσσα, Γ. Ρουπακιά. Ο ίδιος είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά την απολογία του στους ανακριτές που εξετάζουν την υπόθεση της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης. Χτες, διατάχθηκε η σύλληψή του από την ανακρίτρια που εξετάζει την υπόθεση της δολοφονίας του Π. Φύσσα.

Συμπληρωματική απολογία (κράτησε τουλάχιστον τρεις ώρες) μετά από αίτημά του, έδωσε χτες, στον ανακριτή ο προφυλακισμένος Γ. Αγγος. Ο κατηγορούμενος είχε απολογηθεί το Σάββατο και σύμφωνα με τη δικογραφία είναι ο άνθρωπος που βρισκόταν στην καφετέρια που ήταν και ο Παύλος Φύσσας και είναι αυτός που είχε καλέσει τους χρυσαυγίτες πριν τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού. Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικηγόρος του θα καταθέσει αίτηση αντικατάστασης της κράτησής του και παράλληλα απολογητικό υπόμνημα στο οποίο θα αναφέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, αναλυτικά στις συνθήκες δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Πάντα σύμφωνα με πληροφορίες, στην πρώτη απολογία του φέρεται να ομολογεί και να υποδεικνύει την κινητοποίηση που γινόταν πριν και μετά την επίθεση εναντίον στελεχών του ΚΚΕ στο Πέραμα, όπως και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Την Πέμπτη, ενώπιον των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής θα καταθέσει ο χρυσαυγίτης δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιάς. Αναμένεται να μεταχθεί από τις φυλακές Μαλανδρίνου στην Ευελπίδων, καθώς σε βάρος του πρόκειται να απαγγελθεί συμπληρωματική κατηγορία για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Ρουπακιάς κρίθηκε προφυλακιστέος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Πειραιά.

Στο μεταξύ, στην απολογία του προχτές στον ανακριτή, ο «πυρηνάρχης» της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα Αναστάσιος Πανταζής, που κρίθηκε προφυλακιστέος, σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε τις κατηγορίες για διεύθυνση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, λέγοντας μάλιστα ότι δεν είναι αυτός ο πυρηνάρχης του Περάματος και ότι ουδέποτε έδωσε οποιαδήποτε εντολή για επίθεση σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα. Ως «πυρηνάρχη» του Περάματος κατονομάζει άλλο πρόσωπο και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Αν. Πανταζής φέρεται να έχει εμπλοκή στη δράση της Χρυσής Αυγής σε βάρος Αιγυπτίων ψαράδων στην Ιχθυόσκαλα, σε βάρος μελών και φίλων του ΚΚΕ αλλά και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Για συμμετοχή στη δολοφονία του νεαρού οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου, τον Μάρτη του 2007 είχε κατηγορηθεί άτομο, σύμφωνα με πληροφορίες, τον οποίο κατονομάζει ως εκπαιδευτή της Χρυσής Αυγής, προστατευόμενος μάρτυρας. Σε βάρος του είχε ασκηθεί δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για κατοχή και χρήση εκρηκτικών υλών. Με απόφαση του δικαστηρίου κρίθηκε αθώος.

Παράλληλα χτες, δόθηκε εντολή στο ΣΔΟΕ να ελεγχθούν τα οικονομικά της Χρυσής Αυγής αλλά και των βουλευτών από τους ανακριτές Σπύρο Γεωργουλέα και Χρήστο Παπακώστα, που διενεργούν την έρευνα για την εγκληματική οργάνωση. Αντικείμενο της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν προκύπτουν στοιχεία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή άλλου είδους οικονομικά αδικήματα. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν φτάσει στους ανακριτές και άλλα αιτήματα ατόμων που θέλουν να καταθέσουν ως προστατευόμενοι μάρτυρες.

Να σημειωθεί ότι για την Πέμπτη 17 Οκτώβρη ορίστηκε η σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών για να οριστεί ειδικός εφέτης ανακριτής για την υπόθεση.

Πρώην χρυσαυγίτης

Επιπρόσθετα, ο πρώην χρυσαυγίτης Π. Μανάβης, που ο βουλευτής Μπούκουρας κατονόμασε ως προστατευόμενο μάρτυρα, σε δημοσίευμα εφημερίδας, αρνείται ότι αυτός είναι ο προστατευόμενος μάρτυρας, αλλά αποκαλύπτει επώνυμα τη δράση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του. Μιλάει ανάμεσα σε άλλα, για συντονισμένες επιθέσεις κατά μεταναστών. Οπως εξηγεί, οι επιθέσεις κατά μεταναστών είχαν γίνει ρουτίνα «Κλωτσιές σε Πακιστανούς έπεφταν πάντα, και στην Κόρινθο και στην Αρχαία Κόρινθο και στο Λουτράκι και στα παλιά βαγόνια του ΟΣΕ. Υπήρχε κάλυψη από την Αστυνομία».

Σε 35 αστυνομικά τμήματα, στα οποία είτε αναπτύσσονταν σχέσεις διαπλοκής είτε διαμορφωνόταν συστηματικά καθεστώς ανοχής στις ενέργειες της Χρυσής Αυγής, διεξάγεται η εσωτερική έρευνα στην ΕΛ.ΑΣ.

Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του χτεσινού «Εθνους», η συντριπτική πλειονότητα των υποθέσεων αυτών αφορά σε αστυνομικά τμήματα στην Αττική και ειδικά στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, αρκετές υποθέσεις τοποθετούνται από τους αξιωματικούς των εσωτερικών υποθέσεων σε πιο απομακρυσμένες περιοχές της Αττικής, αλλά και στην περιφέρεια. Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελίες ελέγχονται ΑΤ στη Μανωλάδα Ηλείας, στο Αγρίνιο, το Μεσολόγγι και στην Κόρινθο.

Δεξαμενή έρευνας για τη διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων αποτελεί η έκθεση του «Συνήγορου του Πολίτη» που συμπεριλαμβάνει δεκάδες περιστατικά, όπου οι δράστες φέρονται να έχουν σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Υπενθυμίζεται ότι σε διαθεσιμότητα έχουν τεθεί ήδη δέκα αστυνομικοί.

Με εντολή η ενέδρα κατά των κομμουνιστών συνδικαλιστών

Οχι μόνο ήταν σε συνεννόηση με τους εργολάβους οι χρυσαυγίτες για τη δολοφονική ενέδρα σε βάρος των κομμουνιστών συνδικαλιστών στο Πέραμα, αλλά οι εργολάβοι έδωσαν συγκεκριμένη εντολή και οι χρυσαυγίτες την εκτέλεσαν. Το κατηγορηματικό αυτό στοιχείο κατέθεσαν χτες εργαζόμενοι και συνδικαλιστές της Ζώνης στον Ε' ανακριτή Πειραιά.

Οι μάρτυρες αναφέρθηκαν συγκεκριμένα στις συναντήσεις που έγιναν μεταξύ της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής και ομάδας εργολάβων στο περιεχόμενο αυτών των συναντήσεων και στους χρυσαυγίτες που ανέλαβαν δράση με το αζημίωτο. Κατέθεσαν συγκεκριμένα στοιχεία για την ηγεσία της Ενωσης των εργολάβων που, την παραμονή της ενέδρας στους κομμουνιστές συνδικαλιστές, δήλωναν αριστερά και δεξιά περιχαρείς: «η απόφαση έχει παρθεί, θα τους τσακίσουν, θα τους τελειώσουν από το λιμάνι». Κατατέθηκαν επίσης τα στοιχεία για το πώς και ποιοι εργολάβοι έστησαν το νέο δουλεμπορικό κύκλωμα μέσα από το οποίο προωθούνται στη Ζώνη, στο όνομα τού «μόνο Ελληνες» χρυσαυγίτες με σπασμένα μεροκάματα.

Η χτεσινή κατάθεση είναι ενταγμένη σ' ένα νέο γύρο καταθέσεων που έχει ξεκινήσει ο ανακριτής μετά από σειρά ανακοινώσεων και καταγγελιών που έχουν κάνει τα σωματεία, αλλά και σειρά διαβημάτων προς τις εισαγγελικές αρχές.