Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Ο λογαριασμός για το λαό με «e-mail Χαρδούβελη» ή «λίστα Βαρουφάκη» ?

2015-03-01 11:05
Ερχεται ο νέος λογαριασμός για το λαό
 

Τελικά, ο νέος λογαριασμός για το λαό δεν θα αργήσει να έρθει !  

Μπορεί απ' έξω να μη γράφει «e-mail Χαρδούβελη», αλλά «λίστα Βαρουφάκη»

αλλά θα 'ναι παραφουσκωμένος χωρίς δόσεις και ευκαιρίες πληρωμής, πραγματική θηλιά στο λαιμό της λαϊκής οικογένειας.

Θέλετε να πάρετε μια γεύση της συμφωνίας που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους;

 • Πρώτον: Θα υπάρξει νέα μείωση μισθών στο Δημόσιο μέσω της κατάργησης των επιδομάτων, αφού οι αυξήσεις πριν την κρίση στηρίχτηκαν στα επιδόματα. Θα συνεχιστούν η αξιολόγηση και η κινητικότητα, που είναι το όχημα για νέες απολύσεις. Πρόσληψη δεν προβλέπεται ούτε μία παραπάνω από ό,τι είχε προϋπολογιστεί με τον προϋπολογισμό της προηγούμενης κυβέρνησης.
 • Δεύτερον: Διατηρείται και επεκτείνεται η ελαστική εργασία, με ευελιξία, η γνωστή «ευελφάλεια», που υπήρξε το προκάλυμμα ανατροπής όλων των εργασιακών σχέσεων, με την κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς, τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης, της εκ περιτροπής εργασίας.
 • Τρίτον: Στη συμφωνία είναι πλήρης η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ούτε καν φραστικά!
 • Τέταρτον: Η υπόσχεση για κατώτατο μισθό 751 ευρώ μετατράπηκε σε απλή φιλοδοξία, δεν θα έλθει ως νόμος στη Βουλή, αφού μετατίθεται χρονικά όλο και προς τα πίσω ακόμα και η οποιαδήποτε συζήτηση για αύξηση στο σημερινό κατώτατο μισθό και πάντα σε συνεννόηση με την «τρόικα - 3 θεσμούς». Ενώ όλα θα είναι σε συνάρτηση με την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.
 • Πέμπτον: Συνεχίζεται η περιπλάνηση από την ανεργία στη μερική απασχόληση, πάλι σε συνεργασία με τους κοινωνικούς εταίρους και όταν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια, μέσα από τα γνωστά προγράμματα που δίνουν τζάμπα εργαζόμενους στις επιχειρήσεις και μετά πάλι επιστροφή στην ανεργία...
 • Εκτον: Υποσχέθηκαν με τη συμφωνία πλήρη εφαρμογή των μνημονιακών νόμων, που ενταφίασαν τα ασφαλιστικά δικαιώματα και λεηλάτησαν τις συντάξεις, διατηρώντας σε ισχύ όλους τους αντιασφαλιστικούς νόμους που μείωσαν συντάξεις, αύξησαν τα όρια συνταξιοδότησης κ.λπ. Ταυτόχρονα, θα συνεχίσουν τον «εκσυγχρονισμό» του Ασφαλιστικού, όπως λένε, με βάση τις επιταγές των εταίρων, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης σε δημόσιους υπάλληλους και τραπεζοϋπάλληλους, με ενοποιήσεις Ταμείων, με κατάργηση των οικονομικών πόρων των Ταμείων που έχουν απομείνει, χωρίς όμως να καλύπτονται από το κράτος, βαθαίνοντας τα προβλήματα των Ταμείων που στηρίζονται σε αυτούς τους πόρους και ουσιαστικά είναι ασφαλιστική εισφορά των εργοδοτών και άλλα αντίστοιχα.
 • Εβδομον: Ολες οι ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν μέχρι τώρα, με βάση τη συμφωνία δεν πειράζονται, ενώ θα συνεχιστούν και όλες εκείνες για τις οποίες έχει προκηρυχτεί ο διαγωνισμός εκποίησης. Επανεξέταση προβλέπεται για όσες δεν έχουν προκηρυχτεί, με στόχο όμως μόνο τη βελτίωση των όρων, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προώθηση της οικονομικής επένδυσης, κάτι που είναι η πάγια διαδικασία και στόχος που ισχύει για όλες τις περιπτώσεις ιδιωτικοποίησης, άρα και αυτές παίρνουν το δρόμο τους. Διατηρείται και ενισχύεται παραπέρα το ΤΑΙΠΕΔ, αφού εκεί ενσωματώνουν οργανισμούς που ήταν σκόρπιοι.
 • Ογδοον: Προβλέπεται δημιουργία καλού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, με βάση τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ, όπως άρση περιορισμών σε επαγγέλματα που πλήττει μικρομεσαίους, ευθυγράμμιση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας - φυσικού αερίου, με βάση την ευρωενωσιακή στρατηγική απελευθέρωσης της Ενέργειας.
 • Ενατον: Μείωση των κρατικών δαπανών στην Παιδεία, στην άμυνα, στις μεταφορές, στους δήμους και τις περιφέρειες, που θα οδηγήσουν σε περικοπές κοινωνικών επιδομάτων, περικοπές στη δημόσια Υγεία και σμπαράλιασμα όλων των κοινωνικών υποδομών που υπάρχουν ακόμα. Ενώ, αν δεν καταφέρει να «πατάξει τη διαφθορά, να πιάσει τη φοροδιαφυγή», όπως υποσχέθηκε στην τρόικα, η συμφωνία τον υποχρεώνει να πάρει ισοδύναμα μέτρα για να καλύψει τη χασούρα.
 • Δέκατον: Στα φορολογικά δεν υπάρχει καμιά αναφορά για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, μόνο δηλώσεις ότι θα αντικατασταθεί από νέο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, απροσδιόριστης ακόμα. Και, τελικά, σε ποιες εξαιρέσεις χαμηλού ΦΠΑ θα βάλει τέλος;

Η νέα «κουλτούρα φορολογικής συμμόρφωσης» δεν αφορά την πλουτοκρατία, που νόμιμα φοροαπαλλάσσεται, αλλά τη λαϊκή οικογένεια που πλέον θα φακελώνεται για όλες τις δαπάνες διαβίωσής της, που θα αποτελούν μάλιστα, λέει η συμφωνία, τεκμήριο διαβίωσης, τεκμήριο εισοδήματος.

 • Ενδέκατον: Δεν υπάρχει αναφορά για ρητή απαγόρευση των πλειστηριασμών, αλλά έβαλαν τη διατύπωση «αποφυγή» πλειστηριασμών και οι ρυθμίσεις δεν είναι με κριτήριο τις ανάγκες των λαϊκών νοικοκυριών, αλλά με βάση πρωτίστως τις ανάγκες των τραπεζών!

Ποιος θα πληρώσει, τελικά, το λογαριασμό από τη νέα συμφωνία, 

τις νέες δεσμεύσεις δηλαδή που πρέπει να γίνουν νόμοι;

Η λαϊκή οικογένεια θα πληρώσει το λογαριασμό, 

ο λαός που μάτωσε τα προηγούμενα χρόνια και θα συνεχίζει να ματώνει.

Η φτωχή λαϊκή οικογένεια θα πληρώσει,

 τελικά, και για την ακόμα φτωχότερη, 

γι' αυτήν που δεν έχει ούτε τα βασικά, 

ούτε στέγη, ούτε ρεύμα, ούτε φαΐ. Δηλαδή, 

αυτός που προς το παρόν δεν πεινάει θα πληρώνει για τον πεινασμένο.

Ειλικρινά, δυσκολευόμαστε να διακρίνουμε τι από όλα αυτά που διαβάζουμε στη 

λίστα Βαρουφάκη είναι το τοξικό 30% του μνημονίου 

και τι το μη τοξικό 70%...

Το σίγουρο είναι ότι ένα προς ένα τα μέτρα είναι «τοξικά», γιατί είναι βαθιά ταξικά.

Γι' αυτό τη συμφωνία της κυβέρνησης έσπευσαν 

να χαιρετίσουν πρώτοι απ' όλους οι εταίροι της,

 η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, η Λαγκάρντ, ο Ντράγκι, αλλά και οι ΗΠΑ.

Και δω στην Ελλάδα, 

σύσσωμη η πλουτοκρατία του τόπου, 

ο ΣΕΒ και οι υπόλοιποι.