Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Ο λαός να απορρίψει την προπαγάνδα της κυβέρνησης

2013-06-27 15:50

Κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής

Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. 

Αναλυτικά αναφέρει:    

«Η προπαγάνδα και οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης σχετικά με τις επενδύσεις επιχειρηματικών ομίλων στην Ελλάδα, όπως η COSCO, η κατασκευή του αγωγού TAP, η συμφωνία VODAFONE-WIND, συμβαδίζουν με την κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επισπεύδει τις ιδιωτικοποιήσεις, τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων οργανισμών, τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες 12.500 εργαζομένων, την επέκταση της φοροληστείας, καθώς και νέες περικοπές σε συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, εξαιτίας των τεράστιων ελλειμμάτων που έχει δημιουργήσει η αντιλαϊκή πολιτική στα ασφαλιστικά ταμεία και τον ΕΟΠΥΥ.

Επιβεβαιώνεται ότι οι καπιταλιστικές επενδύσεις πάνε χέρι χέρι με τα αντιλαϊκά μέτρα και την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Όσες θέσεις εργασίας δημιουργηθούν θα είναι κακοπληρωμένες και αποτελούν «σταγόνα στον ωκεανό» μπροστά στο 1,5 εκ. ανέργων και το συνεχές κλείσιμο επιχειρήσεων, όπως ο «Κατσέλης», που οδηγούν στην ανεργία και άλλους εργαζόμενους.

 

Ο λαός χρειάζεται να απορρίψει και την προπαγάνδα της κυβέρνησης αλλά και εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που υποκλίνονται στα μονοπώλια και την ΕΕ, λέγοντας ότι με τη δική τους συνταγή διαχείρισης του «ευρωμονόδρομου», μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη προς όφελος και του λαού και του κεφαλαίου. Τώρα χρειάζεται συμπόρευση με το ΚΚΕ, Λαϊκή Συμμαχία για να γίνει ο λαός κυρίαρχος του πλούτου που παράγει».