Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Οι 200 εκτελεσμένοι κομμουνιστές έγιναν «εκτελεσμένοι αριστεροί»(!)

2015-01-27 11:10

Οι εκτελεσμένοι αριστεροί...

Για τις ανάγκες του χτεσινού τηλεοπτικού σόου του νέου πρωθυπουργού της συγκυβέρνησης ΑΝΕΛ - ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής οι 200 εκτελεσμένοι κομμουνιστές έγιναν «εκτελεσμένοι αριστεροί»(!) σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΝΕΡΙΤ. Ακόμα, όμως, και έτσι οι αριστεροί - και προπαντός οι εκτελεσμένοι - ουδεμία σχέση έχουν με τις διαβεβαιώσεις στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ, τις δεσμεύσεις στους επιχειρηματίες.

 Θα λέγαμε, μάλιστα, αν δεν κινδυνεύαμε να κατηγορηθούμε για κακεντρέχεια - τούτες τις μέρες που ορισμένοι μάς καλούν να το «χαρούμε» - ότι συνιστά προσβολή στη μνήμη όλων αυτών, από τη μια, να κάνεις δηλώσεις πίστης στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και, από την άλλη, να λες ότι τιμάς αυτούς που δήλωση μετανοίας στον ιμπεριαλισμό δεν έκαναν ποτέ, πληρώνοντας με τη ζωή τους. 

Και τα λέμε αυτά γιατί είναι ακόμα αρχή και ποιος ξέρει τι άλλο πρόκειται να δούμε. Αλλωστε, στο παρελθόν το ΠΑΣΟΚ είχε δώσει ρεσιτάλ σε τέτοιες μεθόδους...

 

ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ

ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ

               Την Πρωτομαγιά του ’44, οι δυνάμεις κατοχής, σε αντίποινα για την εξόντωση ενός Γερμανού στρατηγού και του επιτελείου του, εκτέλεσαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής 200 κομμουνιστές, που τους πήραν από το στρατόπεδο του Χαϊδαρίου.

Απ’ αυτούς, περίπου 170 ήταν πρώην κρατούμενοι στην Ακροναυπλία και οι υπόλοιποι πρώην εξόριστοι στην Ανάφη.

 Ο εχθρός είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις του λίγες ημέρες πριν, όταν δημοσιοποίησε μέσω του κατοχικού Τύπου και ανάρτησε στους τοίχους των σπιτιών της πρωτεύουσας την εξής ανατριχιαστική ανακοίνωση:

«Την 27.4.1944 κομμουνιστικαί συμμορίαι, παρά τους Μολάους, κατόπιν μίας εξ ενέδρας επιθέσεως, εδολοφόνησαν ανάνδρως ένα Γερμανό στρατηγό και τρεις συνοδούς του αξιωματικούς και ετραυμάτισαν πολλούς Γερμανούς στρατιώτες.

Εις αντίποινα θα εκτελεσθούν:

1. Ο τυφεκισμός 200 κομμουνιστών την 1η Μαΐου 1944.

2. Ο τυφεκισμός όλων των ανδρών, τους οποίους θα συναντήσουν τα γερμανικά στρατεύματα επί της οδού Μολάων προς Σπάρτην, έξωθι των χωρίων.

Υπό την εντύπωσιν του κακουργήματος τούτου, Ελληνες εθελονταί (σ.σ. πρόκειται για ταγματασφαλίτες) εφόνευσαν αυτοβούλως 100 άλλους κομμουνιστάς.

Ο στρατιωτικός διοικητής Ελλάδος».

Λαϊκή κινητοποίηση

 

Κανείς δεν πήρε αψήφιστα αυτό το έγγραφο, πολύ περισσότερο οι αντιστασιακές οργανώσεις, το ΚΚΕ και το ΕΑΜ, που για μια ακόμη φορά καλούνταν να πληρώσουν βαρύ φόρο αίματος για την επιλογή τους να οργανώσουν τη λαϊκή αντίσταση κατά του κατακτητή.

Έτσι, μόλις γνωστοποιήθηκε η παραπάνω ανακοίνωση, ξεδιπλώθηκε μια τεράστια λαϊκή κινητοποίηση για την αποτροπή της σφαγής.

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και του ΕΑΜ  κυκλοφόρησαν αμέσως χιλιάδες τρικ και καλούσαν το λαό να σώσουν τους αγωνιστές ομήρους από την εκτέλεση. Σε πολλά εργοστάσια και επιχειρήσεις, οι εργάτες σταμάτησαν τη δουλειά.

Στα υπουργεία και τις τράπεζες έγιναν συγκεντρώσεις και με ψηφίσματα προς το Ράλλη και το δήμαρχο απαιτούσαν άμεση επέμβασή τους για τη ματαίωση της σφαγής.

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές χύθηκαν στους δρόμους με συνθήματα ενάντια στην τρομοκρατία.

Επιτροπές παρουσιάζονταν στις αρχές αδιάκοπα όλη τη μέρα. Στις λαϊκές συνοικίες έγιναν συγκεντρώσεις.

Πολλές γυναίκες κρατουμένων ομήρων μαζεύτηκαν στη Μητρόπολη.

Ο αρχιεπίσκοπος στο διαμέρισμά του »προσευχόταν» για τη σωτηρία των ψυχών των μελλοθανάτων.

 Όταν αργά τη νύχτα εμφανίστηκε μπροστά στις απελπισμένες γυναίκες είπε: »Δεν μπορώ να κάνω τίποτα και το μόνο που μου απομένει είναι να παρακαλώ το θεό!..»».

Τα συμπεράσματα δικάσας ! ! !