Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «Παπουτσάνη»

2013-12-24 11:07

                                                                                                                                                     

  ΟΜΗΡΙΔΟΥ ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19 - ΠΕΙΡΑΙΑΣ  Τ.Κ 18531  -  ΤΗΛ. FAX. 2104131209                                                                                                

  ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ 4ος ΟΡΟΦΟΣ– ΓΡΑΦΕΙΟ 6                                                                                                                                                                                                                                                                           email : enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr                                                                                                                                                      

Διεύθυνση site -  syntaxioychos.webnode.gr                                                                                                                                                   

   Αποφ. Πρωτοδ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ 633/20-2-57

………………………………………………………………………………………………………………………………….................................................................................

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΤΗΣ   ΕΤΑΙΡΙΑΣ  ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ 8 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΓΥΡΟ ΔΗΜΩΝ  καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας Παπουτσάνης που σε συνεργασία με την κυβέρνηση εφαρμόζοντας το δόγμα «νόμος και τάξη», προχώρησαν με τη συνδρομή των δυνάμεων καταστολής σε συλλήψεις 8 εργαζομένων της εταιρείας και συνδικαλιστικών στελεχών που βρέθηκαν μαζί με τους εργάτες για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, στους απεργούς εργάτες.

Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση 

των εργαζομένων της εταιρείας                             

 και συνδικαλιστικών στελεχών , 

χωρίς όρους και με καμία παραπέρα συνέπια ,                         

   να επαναπροσλάβει τους απολυμένους 

και να μην προχώρηση σε καμία                        

 παραπέρα απόλυση .

Καλούμε  τους συνταξιούχους να καταδικάσουν την εργοδοσία, την κυβέρνηση και  τις δυνάμεις καταστολής και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο σωματείο και στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της εταιρείας Παπουτσάνης.

Τα συνδικάτα να μην αφήσουν αναπάντητη την προκλητική και τρομοκρατική ενέργεια της εργοδοσίας.

Ο  αγώνας  των  εργατών  του  Παπουτσάνη  είναι  και  δικός  μας  αγώνας .

Μας  αφορά  όλους.

Να  μην  ξεχνάνε  ότι  ο  Λαός  καταναλώνει  τα  προϊόντα  τους

και  δίνει  την  κερδοφορία . !

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΑΠΕΝΑΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ  ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ 

Οκτώ συλλήψεις στον «Παπουτσάνη»- Συγκέντρωση έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας 

Νέο κρούσμα τρομοκράτησης και καταστολής αγωνιζόμενων εργαζομένων.Η εργοδοσία του «Παπουτσάνη» αμείλικτη και προκλητική στη δεύτερη μέρα απεργίας των εργαζομένων ενάντια στις 6 απολύσεις, σήμερα από νωρίς το πρωί, κινητοποίησε αστυνομικές δυνάμεις για να εκφοβίσει και να σπάσει την απεργία των εργαζομένων.

Η διοίκηση της αστυνομίας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του εργοδότη προχώρησε σε 8 προσαγωγές απεργών και συνδικαλιστών πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής, από την πύλη του εργοστασίου. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ένας από τους απολυμένους. Kατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε ελαφρά.

Οι συλληφθέντες κρατούνται στην Αστυνομική Διεύθυνση  Χαλκίδας, όπου κλιμακώνοντας την προκλητικότητα της η εργοδοσία θα καταθέσει μηνύσεις για διατάραξη οικιακής ειρήνης και παράνομη βία.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι η εργοδοσία είχε καταθέσει μηνύσεις για παρεμπόδιση εισόδου σε εργασιακό χώρο και διατάραξη οικιακής ειρήνης, και μάλιστα ονομαστικά, από χθες.

Έξω από το τμήμα πραγματοποιείται συγκέντρωση των απεργών και πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής, απαιτώντας να αφεθούν ελεύθεροι τώρα όλοι οι προσαχθέντες και να παρθούν πίσω όλες οι απολύσεις. (Δείτε εδώ βίντεο)  

Στο πλευρό τους βρίσκεται ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, ενώ ο Θανάσης Παφίλης μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του κόμματος έκανε τηλεφωνική παρέμβαση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια.

Ανακοίνωση της ΕΓ του ΠΑΜΕ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας «Παπουτσάνης» που σε συνεργασία με την κυβέρνηση εφαρμόζοντας το δόγμα «νόμος και τάξη», προχώρησαν με τη συνδρομή των δυνάμεων καταστολής σε συλλήψεις 8 εργαζομένων της εταιρείας και συνδικαλιστικών στελεχών που βρέθηκαν μαζί με τους εργάτες για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απεργούς (Δείτε εδώ αναλυτικά την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Η πρώτη μέρα της απεργίας 

Η περιφρούρηση που έγινε στο πλαίσιο της χθεσινής 24ωρης απεργίας εμπόδισε νωρίτερα την είσοδο απεργοσπαστών στο εργοστάσιο. 

Η εργοδοσία επιχείρησε στη συνέχεια να δημιουργήσει επεισόδιο ανάμεσα σε απεργούς και απεργοσπάστες αλλά και αυτή η προσπάθεια έπεσε στο κενό.

Τη συμπαράστασή τους στους απεργούς εκφράζουν σωματειακές επιτροπές εργοστασίων της περιοχής, ενώ στο πλευρό τους βρίσκεται η Πανελλαδική Ένωση Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων. Η απεργία αποφασίστηκε ομόφωνα από τους εργαζόμενους σε γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν την Κυριακή στη Χαλκίδα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή η εργοδοσία κοινοποίησε με δικαστικό κλητήρα τις απολύσεις σε 6 εργαζόμενους. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της προς τους εργαζόμενους δήλωσε ότι εκτός από τις 6 απολύσεις το Δεκέμβρη θα προχωρήσει και σε άλλες δύο τον επόμενο μήνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι 3 εκ των 6 απολυμένων ήταν μέλη της Εργοστασιακής Επιτροπής. Οι λόγοι που επικαλείται είναι ότι θα υπάρξει μείωση της παραγωγής, εάν φύγει ένας μεγάλος πελάτης.

Άμεση ήταν η απάντηση του Σωματείου των εργαζομένων και της Πανελλαδικής Ένωσης Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων,  καθώς την Παρασκευή σταμάτησαν την παραγωγή σε ένδειξη διαμαρτυρίας απαιτώντας την άμεση ανάκληση των απολύσεων.

Η εργοδοσία, με νεότερη ανακοίνωσή της και επιχειρώντας με εκβιαστικούς ελιγμούς να κλιμακώσει την τρομοκρατία της σε βάρος των εργαζομένων, κάνει λόγο ότι θα ανασταλούν οι 2 επόμενες απολύσεις που ήταν προγραμματισμένη να κάνει το Γενάρη του 2014, «εφόσον όμως υπάρξει η διατήρηση του κλίματος εργασιακής ειρήνης». Από τη μεριά τους, το σωματείο κατήγγειλε τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, καλώντας την εταιρεία να ανακαλέσει τις απολύσεις και να προσέλθει σε διάλογο με το σωματείο.

Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ένωση Προσωπικού Ελαιουργοσαπωνοποιείων σημειώνει ότι η εταιρεία ουσιαστικά αρνήθηκε το διάλογο με το σωματείο και τους εργαζόμενους.

«Το γεγονός αυτό από μόνο του αλλά και η στιγμή που επέλεξε δείχνει τους πραγματικούς λόγους της εταιρείας, η οποία είναι να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, να διαλύσει το σωματείο στο χώρο, ώστε μετά να έχει εργαζόμενους φοβισμένους με μισθό 580 ευρώ χωρίς δικαιώματα.

Οι εργαζόμενοι από την πρώτη στιγμή δήλωσαν ότι δε θα επιτρέψουν να γίνει κάτι τέτοιο. Θα σταθούν στο πλευρό των απολυμένων με κάθε τρόπο και μέσο.

Καλούμε ακόμα και τώρα την εταιρεία να μην προχωρήσει στις απολύσεις και να κάνει ουσιαστικό διάλογο με το σωματείο».

 

Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2013

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ

ΝΑ ΑΦΕΘΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΟΙ 8 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

 

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία της εταιρείας Παπουτσάνης που σε συνεργασία με την κυβέρνηση εφαρμόζοντας το δόγμα «νόμος και τάξη», προχώρησαν με τη συνδρομή των δυνάμεων καταστολής σε συλλήψεις 8 εργαζομένων της εταιρείας και συνδικαλιστικών στελεχών που βρέθηκαν μαζί με τους εργάτες για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους, στους απεργούς εργάτες.

          Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις απαντώντας στις τρομοκρατικές απολύσεις 6 συναδέλφων τους και στην προσπάθεια της εργοδοσίας να προχωρήσει το επόμενο διάστημα και σε άλλες.

Η εργοδοσία βλέποντας την μαζική συμμετοχή στην απεργία, την ενότητα όλων των εργατών επιχείρησε με μια μικρή ομάδα απεργοσπαστών να σπάσει την απεργία και δεν το κατάφερε. Επιδιώκει με όλα αυτά να περάσει κλίμα τρομοκρατίας με στόχο το χτύπημα του σωματείου, την διάλυση του για να μπορεί χωρίς εμπόδια να εφαρμόσει όλο το νέο αντεργατικό οπλοστάσιο που τους χάρισε η κυβέρνηση. Να εκμεταλλεύεται τους εργαζόμενους με την αθλιότητα των 586 ευρώ, χωρίς σταθερή δουλειά, χωρίς ουσιαστικά κανένα εργατικό δικαίωμα, χωρίς να μπορούν οι εργάτες να απαντήσουν στη βία του εργοδότη.

Να ποια είναι η στάση της εταιρείας απέναντι στους εργαζόμενους όπως αναφέρει η ίδια σε ανακοινώσεις της :

« Η εταιρεία μας από την αρχή της λειτουργίας της έδειχνε ευαισθησία στους συνανθρώπους μας, που ήταν σε δύσκολη οικονομική θέση, προσφέροντας δωρεάν προϊόντα είτε στους ίδιους, είτε συμμετέχοντας σε φιλανθρωπικές οργανώσεις με στόχο την οικονομική υποστήριξή τους .

Η διοίκηση της Εταιρίας έχει ήδη σχεδιάσεις τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να μην υπάρξει επίπτωση στην κερδοφορία της Εταιρείας για το έτος 2014, εστιάζοντας στη μείωση του παραγωγικού κόστους και των λειτουργικών εξόδων»

Η ευαισθησία δηλαδή της εταιρείας εξαντλείται μέχρι εκεί που δεν θίγονται τα κέρδη της.

Το ΠΑΜΕ απαιτεί να αφεθούν ελεύθεροι τώρα οι συλληφθέντες εργαζόμενοι. Καλεί όλα τα συνδικάτα να καταδικάσουν την εργοδοσία, την κυβέρνηση και τις δυνάμεις καταστολής και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο σωματείο και στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους της εταιρείας Παπουτσάνης. Τα συνδικάτα να μην αφήσουν αναπάντητη την προκλητική και τρομοκρατική ενέργεια της εργοδοσίας.

 

Ο αγώνας των εργατών του Παπουτσάνη είναι και δικός μας αγώνας. 

Μας αφορά όλους.