Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Κινητοποιήσεις για το δικαίωμα στη μόρφωση στις 10 Σεπτέμβρη

2013-09-06 08:32
 
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
 

Να μπουν φραγμός στους νέους ταξικούς φραγμούς που υψώνονται στη μόρφωση καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη, μέρα που ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ
Την Τρίτη τα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους

Στις 7 μ.μ.μ στην Ομόνοια το ραντεβού της Αθήνας, στις 6.30 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και κινητοποιήσεις σε άλλες πόλεις

 

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στο Βόλο
Να μπουν φραγμός στο νέο σχολείο της αγοράς και στους νέους ταξικούς φραγμούς που υψώνονται στη μόρφωση καλεί τους εργαζόμενους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Την Τρίτη 10 Σεπτέμβρη, μέρα που ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, το ΠΑΜΕ καλεί σε συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

 

«Με τις ρυθμίσεις του συγκεκριμένου νομοσχεδίου γίνονται ακόμα περισσότερα βήματα στην κατεύθυνση του σχολείου της αγοράς, μπαίνουν ακόμα περισσότεροι ταξικοί φραγμοί στα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων», τονίζει το ΠΑΜΕ και καλεί στις κινητοποιήσεις την Τρίτη:

-- Στην Αθήνα στις 7 το απόγευμα στην Ομόνοια. Σε συμμετοχή καλεί και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

-- Στη Θεσσαλονίκη, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στις 6.30 το απόγευμα στο Αγαλμα Βενιζέλου.

-- Στην Αλεξανδρούπολη, στις 7 μ.μ., μπροστά στο Δημαρχείο. Διοργανώνεται από τη Γραμματεία Εβρου του ΠΑΜΕ και τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης - Φερών - Σουφλίου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ», Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Αλεξανδρούπολης, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Θράκης, Τουριστικών Επαγγελμάτων Εβρου.

-- Στη Λάρισα, στις 7.30 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία, μετά από κάλεσμα της Γραμματείας Λάρισας του ΠΑΜΕ.

-- Στο Βόλο, στην πλατεία Πανεπιστημίου, στις 7 το απόγευμα, διοργανώνεται συλλαλητήριο από τη Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ.

-- Στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 7 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας.

Κινητοποίηση στο Βόλο

Συμβολική κατάληψη στο κτίριο που στεγάζεται η Αντιπεριφέρεια Μαγνησίας πραγματοποίησαν χτες στις 12.30 το μεσημέρι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, των Λαϊκών Επιτροπών Χιλιαδούς, Καραγάτς, Νέας Δημητριάδας, εργατικών σωματείων, καθώς και του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, με αφορμή το νομοσχέδιο για το «νέο Λύκειο», τις διαθεσιμότητες και τις σοβαρές ελλείψεις στα σχολεία της περιοχής.

Αντιπροσωπεία των συνδικαλιστών συναντήθηκε με το θεματικό αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Γιώργο Καλτσογιάννη και έθεσε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με το «νέο Λύκειο», καθώς και για τα προβλήματα των σχολικών κτιρίων στο πολεοδομικό συγκρότημα απαιτώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Για τα καλλιτεχνικά μαθήματα

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας από κοινού με τον Πανελλήνιο Μουσικό Σύλλογο και άλλους φορείς διοργανώνει επίσης συγκέντρωση σήμερα, στις 6 μ.μ., έξω από το Ωδείο Αθηνών (Ριζάρη) και πορεία προς την Ακρόπολη. Το επιμελητήριο σημειώνει ότι το πρόγραμμα του Γενικού Λυκείου που περιγράφεται στο νομοσχέδιο, σηματοδοτεί ένα ακόμα χτύπημα στις Τέχνες και τον Πολιτισμό που δεν υπάρχουν ούτε ως αναφορά.