Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Κάτω τα χέρια απ' τις συντάξεις

2013-09-07 09:56

Κόψτε το λαιμό σας να δώσετε κανονικά τις συντάξεις.

Από την τεχνική ομάδα του υπουργείου Εργασίας που επεξεργάζεται την έκθεση που θα παρουσιαστεί στην τρόικα για την εκτέλεση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος διαρρέεται σε μερίδα του Τύπου ότι, τελικά, οι περικοπές στο σύνολο των συντάξεων που προβλέπεται από το Μνημόνιο να γίνουν το 2015, τελικά θα ισχύσουν από το 2014. Σαν αιτία, αναφέρουν την υστέρηση των εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ρίχνουν, δηλαδή, και πάλι στην πλάτη εργαζομένων και συνταξιούχων το βάρος από την εισφοροδιαφυγή των καπιταλιστών, αλλά και την απόφαση της κυβέρνησης να περικόψει δραστικά την κρατική επιχορήγηση των Ταμείων (που κι αυτή χρήμα εργατών είναι), τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, την τεράστια ανεργία.

Η απάντηση προς την κυβέρνηση, από τη σκοπιά των εργατών μπορεί να 'ναι μόνο μία: Κόψτε το λαιμό σας να δώσετε κανονικά τις συντάξεις. Κόψτε το λαιμό σας να εισπράξετε τις εισφορές. Κόψτε με το μαχαίρι τις εισφοροαπαλλαγές στους καπιταλιστές.

Κι επειδή κάτι τέτοιο δεν μπορεί να το κάνει μια κυβέρνηση του κεφαλαίου είναι στο χέρι των εργατών να το επιβάλουν με την πάλη τους. Τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων είναι και από τις τρεις πηγές χρηματοδότησης (εργάτες, εργοδότες, κράτος) χρήματα που βγαίνουν από τη δουλειά και μόνο των εργατών. Τα Ταμεία χτίστηκαν βήμα βήμα για να καλύψουν τις ανάγκες των εργατών. Τα αποθεματικά και οι εισφορές των εργατών αρπάχτηκαν ξανά και ξανά από κράτος και εργοδότες. Είναι ώρα να μπει ένα τέρμα σ' αυτήν την αφαίμαξη.