Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Η εργατική τάξη μετρά εχθρούς και φίλους ταξική αναμέτρηση

2013-06-19 11:13
Τέλος τα πανηγύρια, ώρα για ταξική αναμέτρηση

 

Το κάλεσμα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο χώρο του Τύπου προφανές. Για τους εργαζόμενους και στην ΕΡΤ ήρθε η ώρα να αποφασίσουν με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν
Η ΝΔ πανηγυρίζει γιατί το ΣτΕ διέταξε το κλείσιμο της ΕΡΤ.

 

Το ΠΑΣΟΚ πανηγυρίζει γιατί νίκησε ο διάλογος.

Η ΔΗΜΑΡ πανηγυρίζει γιατί επιβεβαιώθηκε ο ρόλος της ως κυβερνώσα αριστερά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή πανηγύρισε γιατί νίκησε η δημοκρατία. Κι όταν δεν μπόρεσε να πείσει ούτε τους δικούς του το 'ριξε στα δικανικά: Είναι παράνομη η κυβέρνηση, λέει, γιατί δεν εφαρμόζει την απόφαση του ΣτΕ.

Η απόφαση του ΣτΕ, όμως, ρητά διατάσσει το κλείσιμο της ΕΡΤ. Αυτή η απόφαση ζητά να εφαρμοστεί ο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτή!

***

Χαρμολύπη.

Στην περίπτωση των εργαζομένων της ΕΡΤ ισχύει απόλυτα.

Αποβραδίς έτρεξαν διάφοροι και τους είπαν ότι «το ΣτΕ διέταξε να ανοίξει η ΕΡΤ». Να τα χαμόγελα μέχρι τ' αυτιά. Και δικαιολογημένα.

Υστερα ήρθε το μπουγιουρντί: Το ίδιο το κείμενο του ΣτΕ κι ακόμα χειρότερα οι εξηγήσεις που έδωσε πρόσθετα ο πρόεδρός του. Το ΣτΕ θεωρεί νόμιμο το κλείσιμο της ΕΡΤ, νόμιμες τις απολύσεις και διατάσσει να εκπέμψει ο νέος φορέας.

Μαύρη μαυρίλα στα πλατό του ραδιομέγαρου, όπου ο ένας μετά τον άλλο οι παρουσιαστές προσπαθούσαν να εκμαιεύσουν μια εκτίμηση από διάφορους δικηγόρους ότι υπάρχει ακόμα ελπίδα. Διατηρούν, όπως και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι, την αυταπάτη ότι η ταξική πάλη κρίνεται στα δικαστήρια.

Τους είναι - ακόμα - αδύνατο να διαβάσουν την επιμονή της αστικής τάξης που με πρωτοσέλιδα άρθρα κάνει καθαρό ότι για να βγουν οι καπιταλιστές από την κρίση πρέπει να ανοίξουν νέα πεδία κερδοφορίας, και ο χώρος της ενημέρωσης είναι ένα τέτοιο πεδίο. Τους είναι - ακόμα - αδύνατο να δουν αυτό που ήδη βλέπουν οι εργαζόμενοι σε άλλους φορείς του Δημοσίου, ότι η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αφορά μόνο την ΕΡΤ, αλλά νομοθετεί συνολικά το πέρασμα τομέων του Δημοσίου στο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Εχουν, όμως, ένα προνόμιο: Βρίσκονται στο δρόμο. Εκεί που στην άμεση αντιπαράθεση με τους καπιταλιστές και την πολιτική τους διαμορφώνονται συνειδήσεις. Από τις επιλογές τους θα κριθεί αν θα συναντηθούν με το ταξικό εργατικό κίνημα, ή θα συρθούν πίσω από λίστες αναξιοπρέπειας που διακινούν ήδη διάφοροι σημερινοί και αυριανοί - επίδοξοι κυβερνήτες.

Ασχετο: Ξηρασία πρόβλεπαν για το μέλλον οι ποιητές. Καλπάζων υποσιτισμός προέκυψε.