Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

2013-08-09 10:13
ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Ο «Ριζοσπάστης» έφτασε στα χέρια κάθε εργάτη

Εργαζόμενοι και απολυμένοι συνεχίζουν τον αγώνα τους με το ΚΚΕ στο πλευρό τους

 

Αποψη από το κλειστό τσιμεντάδικο της Χαλκίδας
Στις επάλξεις του αγώνα παραμένουν οι εργαζόμενοι και απολυμένοι στα κλειστά εργοστάσια στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας, στο τσιμεντάδικο, στη ΣΕΛΜΑΝ και τη ΝΕΟΣΕΤ, στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ, στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ και αλλού. Μεγάλες παραγωγικές μονάδες τις οποίες έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, που μπορούν να δουλέψουν καλύπτοντας λαϊκές ανάγκες, αλλά βάζουν λουκέτο επειδή αυτό συμφέρει το μεγάλο κεφάλαιο ώστε να ξεπεράσει την κρίση του, φορτώνοντάς την στους εργάτες, απολύοντάς τους, διασφαλίζοντας στα αφεντικά την παραπέρα κερδοφορία τους με μισθούς πείνας κι ανύπαρκτα δικαιώματα, εκποιώντας μονάδες - φιλέτα, ακόμα ακόμα αλλάζοντας το αντικείμενό τους σε αναντιστοιχία ακριβώς με αυτές τις ογκούμενες λαϊκές ανάγκες.

 

Στο πλευρό των εργαζομένων και απολυμένων των προαναφερόμενων βιομηχανικών μονάδων βρέθηκε (και) χτες κλιμάκιο του ΚΚΕ από την ΤΕ Χαλκίδας - Θήβας του Κόμματος, διανέμοντάς τους μάλιστα το χτεσινό φύλλο του «Ριζοσπάστη», όπου δημοσιεύτηκε πολυσέλιδο αφιέρωμα στον πολύμηνο και σκληρό αγώνα που δίνουν προκειμένου οι μηχανές στις φάμπρικες να ξαναπάρουν μπρος, να παραμείνουν στη δουλειά τους, να εξασφαλίσουν το ψωμί των ίδιων και των οικογενειών τους, σε μια περιοχή που πλήττεται άγρια από την ανεργία. Εκατοντάδες φύλλα διακινήθηκαν και σε άλλους εργασιακούς χώρους, σε άλλα εργοστάσια, στο νοσοκομείο, στις λαϊκές γειτονιές της Χαλκίδας, στην Αυλίδα, στην Αρτάκη, στα Ψαχνά κι αλλού, καθώς το θέμα καίει όλο το λαό της περιοχής.

 

Η ανταπόκριση των εργατών στο χτεσινό δημοσίευμα και στην επίσκεψη των μελών του ΚΚΕ ήταν θερμή
Η ανταπόκριση των εργατών στο χτεσινό δημοσίευμα και στην επίσκεψη των μελών του ΚΚΕ ήταν θερμή, με ικανοποίηση δέχτηκαν το γεγονός ότι το ΚΚΕ παραμένει με όλες του τις δυνάμεις σταθερά κι αταλάντευτα στο πλευρό τους.

Στις συζητήσεις που άνοιξαν θίχτηκαν για άλλη μια φορά οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην καθημερινή επιβίωσή τους. Το γεγονός ότι η μεγαλοεργοδοσία για τα δικά της συμφέροντα έκλεισε εν μια νυκτί μονάδες όπου οι εργάτες είχαν δώσει τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους, τους χρωστά δεδουλευμένα πολλών μηνών, χρωστά ακόμα και αποζημιώσεις στους απολυμένους της. Θίχτηκε η βαρβαρότητα του εκμεταλλευτικού συστήματος που με αποκλειστικό γνώμονα το κέρδος του κεφαλαιοκράτη ισοπεδώνει ανθρώπινες ζωές, έμπειρο επιστημονικό, τεχνικό κι εργατικό δυναμικό.

Τα στελέχη και μέλη του Κόμματος τόνισαν στους εργάτες ότι μόνη ελπίδα για την εργατική τάξη και το λαό της περιοχής είναι η οργάνωσή τους, η συμπόρευση με το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, ο κοινός αγώνας ενάντια στην εργοδοσία, στους πολιτικούς της εκπροσώπους και τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό.

Σημειωτέον ότι κλιμακώνοντας τον αγώνα τους, χτες, οι εργαζόμενοι στο τσιμεντάδικο της Χαλκίδας (η εργοδοσία το έκλεισε στις 26 Μάρτη και απολύει κόσμο κάθε μήνα με το 5% που της επιτρέπει ο νόμος, μέχρι την 1η Αυγούστου είχε απολύσει ήδη 46 από τους 229 εργαζόμενους) έστησαν γνήσιο λαϊκό γλέντι για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, έξω από το κλειστό εργοστάσιο, με παραδοσιακή και λαϊκή μουσική, όπου προσήλθαν και άλλοι λαϊκοί άνθρωποι από τη Χαλκίδα και τη γύρω περιοχή.

 

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ...
Μια γροθιά τα κοράκια, μια γροθιά και εμείς

Δεν είναι η πρώτη φορά που όλοι ενώνονται ενάντια στο ΚΚΕ με καρμπόν κείμενα και επιχειρήματα. Αυτή τη φορά, όμως, ο συντονισμός τους έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αποκαλύπτοντας σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης ποιος είναι ο πραγματικός τους στόχος: Να πλήξουν το ηθικό κύρος του ΚΚΕ. Να παρουσιάσουν ένα ΚΚΕ στα μέτρα τους, «διαπλεκόμενο», «μία από τα ίδια». Πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα ξεμπερδέψουν με το ΚΚΕ, θα απαλλαγούν από τη δύναμη εκείνη που καθημερινά παλεύει ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, το οποίο υπερασπίζονται, που αποκαλύπτει τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Σε τούτα όμως τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει. Το ηθικό κύρος του ΚΚΕ πηγάζει από το σταθερό στόχο του και την πάλη του να ανατρέψει το καπιταλιστικό σύστημα, για το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Κανένα άλλο κόμμα δεν υπάρχει που να έχει αυτό το στόχο. Οσο και αν προσπαθούν, λοιπόν, δε θα καταφέρουν να πλήξουν τους δεσμούς του ΚΚΕ με τους ανθρώπους του μόχθου, με πλατιά τμήματα του λαού που ακόμη και αν δε συμφωνούν σε όλα με το ΚΚΕ, του αναγνωρίζουν την ηθική ανωτερότητα. Το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι να ξεμπροστιαστούν ακόμη περισσότερο. Αυτό γίνεται τις τελευταίες μέρες με τους συγκυβερνώντες, τους οπορτουνιστές, τους φασίστες, τα ΜΜΕ που τους στηρίζουν, άλλους γνωστούς και μη εξαιρετέους κονδυλοφόρους του συστήματος που αλληλοαντιγράφονται σε σημείο τέτοιο, που να ξεχνάει κανένας πού και τι διαβάζει.

***

Εχουμε και λέμε: ΣΥΡΙΖΑίοι twittάρουν (δηλαδή αναπαράγουν στο διαδίκτυο μέσω του twitter) τα γραφόμενα του Τζήμερου... και γιατί να μην το κάνουν! Τι κι αν είναι ο ίδιος που κατακεραύνωναν, όταν υποκλινόταν στην Μέρκελ... Τώρα που επιτίθεται στο ΚΚΕ έγινε έγκυρη πηγή. Το φασιστο-site «Θερμοπύλες» αναδημοσιεύει αποσπάσματα από το «ISKRA» του Λαφαζάνη. Το «αντιφασιστικό» tvxs.gr αναπαράγει όλα τα φασιστοεπιχειρήματα της Χρυσής Αυγής. Η πλειοψηφία της ΕΣΗΕΑ (ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) αναπαράγει τα «ΝΕΑ» και την «Αυγή» και βγάζει απόφαση με τη φράση «το σχετικό ρεπορτάζ (της φιλεργατικής εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ" εννοείται) έχει ως εξής». Ενα site που αυτοαναφέρεται σαν «η πατριωτική μαχητική φωνή του διαδικτύου» αναδημοσιεύει κατά λέξη τη φωνή του Καρτερού της «Αυγής». Το site, μεταξύ άλλων, προβάλλει τις δραστηριότητες του Καρατζαφέρη και την εφημερίδα «A1». Ο Πάσχος Μανδραβέλης, μετρ στην αστική προπαγάνδα, ρίχνει κι αυτός νερό στο μύλο του «συστημικού» ΚΚΕ, ώστε να βγαίνει ο κάθε άκαπνος και να λέει μυξοκλαίγοντας «να, το ΚΚΕ παίρνει συγχαρίκια από την "Καθημερινή"». Πρώτος, βέβαια, το περί «συστημικού» ΚΚΕ, το έριξε ο πανελίστας του Ευαγγελάτου, ο Κυρίτσης της «Αυγής»... Η «Αυγή» αναδημοσιεύει τα «Νέα»... όπως έκαναν και πριν το 19ο Συνέδριο, τότε που λέγανε ότι το ΚΚΕ διαλυόταν την Παρασκευή και τη Δευτέρα, μετά το συνέδριο, έκαναν γαργάρα και το ρίξανε πάλι γρήγορα στη διαστρέβλωση... Το «Antinews» (Φαήλος - ΝΔ) γράφει τα ίδια με τη Χρυσή Αυγή (σιγά το καινούριο), τη ΔΗΜΑΡ και φυσικά την «Αυγή»...

***

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Καρύδης, σε εκπομπή λέει στον εκπρόσωπο του ΚΚΕ ότι «το ΠΑΜΕ αν ήταν σωστό θα πήγαινε έξω από τον "902"». Μάλλον σε κείμενο φασιστικού site το είχε διαβάσει. Μπορεί να έγινε και το αντίστροφο, αλλά μικρή σημασία έχει. Στο «indymedia» επίσης αναπαράγεται ό,τι μπόχα κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, ενώ φιλοξενεί και την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, αυτού του «αυτοδιαχειριζόμενου αντιιεραρχικού εγχειρήματος των δημοσιογράφων» Το «Πρώτο Θέμα» σε άρθρο μιλάει για πολιτική συναλλαγή του ΚΚΕ με το σύστημα (όπως ο Τζήμερος), διανθίζοντάς το με επιχειρήματα παρμένα από ομιλίες του Τσίπρα και άρθρα της «Αυγής», ότι τάχα το ΚΚΕ ασχολείται μόνο με το πώς θα κάνει κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ. Το «ΠΟΝΤΙΚΙ» αναδημοσιεύει και αυτό τα περί διαμεσολάβησης κυβερνητικού παράγοντα στην πώληση του «902» και τα επεκτείνει επινοώντας φιλική σχέση αυτού του παράγοντα με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ. Προφανώς για να μη μείνει πίσω στην αντιΚΚΕ προβοκάτσια.

ΥΓ1: Την ίδια μέρα που η «Αυγή» φιλοξενεί σχόλιο με τίτλο «βρώμικο 2013», βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε κανάλι δηλώνει ότι δεν πρέπει να αποκλειστεί η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ.

ΥΓ2: Ολοι αυτοί οι μέντορες ηθικής, αντικειμενικότητας και ανωτερότητας μία (μία έστω) - από τις πολλές - δήλωση εργαζομένου του «902» δεν έχουν αναδημοσιεύσει.

ΥΓ3: Ολοι αυτοί έγραφαν και τις ψευτιές για τον «Γερμανό», όταν αποκαλύφθηκε το ψέμα, ούτε ένας δεν ανακάλεσε, ούτε ένας δεν διόρθωσε και φυσικά κάποιοι τα λένε ακόμα...

Νοσηρή φαντασία και αντιΚΚΕ μένος; Οχι μόνο. Ολοι αυτοί αντλούν παραδείγματα από το σάπιο σύστημα που υπερασπίζονται. Είναι βγαλμένα από το δικό τους κόσμο και προσπαθούν να τα κολλήσουν ρετσινιά στο ΚΚΕ. Ομως, τους το ξαναλέμε. ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ.

(αναδημοσιεύεται από το portal «902.gr»)