Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Δυναμική συγκέντρωση των συνταξιούχων στο Υπουργείο Υγείας

2013-10-31 14:13

Μαζικές και μαχητικές οι σημερινές κινητοποιήσεις των συνταξιούχων (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Όλα τα VIDEO  -  FOTO ΕΔΩ

Σε αγωνιστικό, ταξικό κλοιό βρίσκεται σήμερα η αντιλαική κυβερνητική πολιτική από εργαζόμενους, συνταξιούχους, ΑμΕΑ και μαθητές. Στέλνουν αποφασιστικό μήνυμα αγώνα και κλιμάκωσης της πάλης με μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 6 Νοέμβρη.

Έτσι η ασκούμενη αντιλαική πολιτική δέχεται αγωνιστική «ομοβροντία» από τους εργαζόμενους στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, τους συνταξιούχους, τα ΑμΕΑ τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους μαθητές των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ.

Σε αυτό το πλαίσιο μαζική, μαχητική συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι συνταξιούχοι οι οποίοι συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ανταποκρινόμενοι στο αγωνιστικό κάλεσμα των συνεργαζόμενωνσυνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ - ΕΛΤΑ - ΔΗΜΟΣΙΟΥ - ΟΣΕ - OAEE - ΝΑΤ - ΟΤΑ - ΤΑΕΟΑΕΕ

Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν τον σε βάρος τους εμπαιγμό από τον υπουργό Υγείας, ο οποίος αν και είχε ενημερωθεί εδώ και 10 ημέρες για την σημερινή κινητοποίηση και το άιτημα συνάντησης μαζί του, εντούτοις επικαλούμενος κοινοβουλευτική δραστηριότητα, λείπει από το υπουργείο, όπως και ο υφυπουργός. Κάτω από την αγωνιστική στάση τους τελικά αυτή την ώρα συναντώνται με την υφυπουργό Υγείας Ζέτα Μακρή, ενώ κατήγγειλαν ότι η κοινοβουλευτική δραστηριότητα του υπουργού αφορά ν/σ με το οποίο ο ΕΟΠΥΥ μετατρέπεται σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας από τους ιδιώτες γεγονός που σημαίνει περαιτέρω εμπορευματοποίηση σε βάρος συνταξιούχων και ασφαλισμένων.

Οι συνταξιούχοι έφθασαν στο υπουργείο Υγείας με δυναμική πορεία και συνθήματα. Ιδιαίτερη στιγμή όταν στην Ομόνοια συναντήθηκαν η πορεία των συνταξιούχων με την συγκέντρωση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με τα αγωνιστικά συνθήματα να δονούν την ατμόσφαιρα. Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμος Κουμπούρης και ο Νίκος Ξουράφης από  το Ε.Κ Πειραιά, υπερτονίζοντας την ανάγκη και την σημασία του κοινού ταξικού αγώνα και συμπαράστασης. Θυέλλα χειροκροτημάτων και συνθημάτων επικράτησε όταν στο αγωνιστικό ποτάμι της Ομόνοιας προστέθηκε και η πορεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων και του ΣΕΜΙΣΕΑ με κατεύθυνση το Υπ. Απασχόλησης.«Είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και των αγώνων», σημείωσαν οι εκπρόσωποι τους, καταχειροκροτούμενοι.

Στο πλευρό τους αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο καθώς και το μέλος της Κ.Ε του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος, Χρήστος Κατσώτης.

Μιλώντας νωρίτερα στην συγκέντρωση ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ, τόνισε ότι «οι δρόμοι του αγώνα πρέπει να γεμίσουν ακόμη περισσότερο από κόσμο». Χαρακτήρισε το υπόμνημα του υπουργού Υγείας που τους απέστειλλε χθές ως απάντηση στα αιτήματα τους που έιχαν καταθέσει στην κυβέρνηση με την πανσυνταξιουχική κινητοποίηση στις αρχές του καλοκαιριού, ως «έκθεση ιδεών» που δεν δίνει καμμία λύση στα οξυμένα προβλήματά τους. Τέλος κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 6 Νοέμβρη και στα απεργιακά μπλόκ των ταξικών δυνάμεων.

Στη συγκέντρωση χαιρέτισαν όλοι οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων αλλά και των ενώσεων αποστράτων πυροσβεστών και αστυνομικών, σφυροκοπώντας την ασκούμενη αντιλαική, αντισυνταξιουχική πολιτική.

Ανάλογη μαζική και μαχητική ήταν η συγκέντρωση των συνταξιούχων και στην Θεσσαλονίκη, έξω από το κεντρικό υποκατάστημα του ΙΚΑ. Οι συνταξιούχοι έγιναν «ένα» με τους ανάπηρους οι οποίοι συγκεντρώθηκαν μετά από κάλεσμα της ΣΕΑΑΝ. Με ομιλίες, ντουντούκες, συνθήματα, πικέτες, ανακοινώσεις πρόβαλλαν τα αιτήματά τους καλώντας στην απεργία στις 6 Νοέμβρη. (Δείτε εδώ το βίντεο από τη σημερινή κινητοποίηση στην Θεσσαλονίκη).

Κινητοποιήσεις γίνονται σήμερα επίσης σε Βόλο, Λάρισα, Ρέθυμνο.  

Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση που συνεχίζει την επίθεση εναντίον του καισυγκεκριμένα:

- Από 1/1/2014 κόβει το ΕΚΑΣ σε 150.000 συνταξιούχους.

- Μειώνονται παραπέρα οι επικουρικές συντάξεις.

- Επιβάλλουν 25 ευρώ εισαγωγή στα νοσοκομεία.

- Επιβάλλουν χαράτσι 1 ευρώ σε κάθε συνταγή.

- Σε 150.000 συνταξιούχους εκκρεμεί η σύνταξή τους για πάνω από 2 χρόνια.

- Χιλιάδες ανάπηροι και επιδοματούχοι είναι χωρίς σύνταξη.

- Το χαράτσι στη θέρμανση επιβάλλεται για δεύτερη χρονιά.

- Κλείνουν μονάδες του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας.

- Επιβάλλουν βιομηχανία πλειστηριασμών στα σπίτια μας.

Μπροστά στην κινητοποίηση οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις πραγματοποίησαν τη Τρίτη 29 Οκτώβρη πικετοφορία-αφισοκόλληση στο κέντρο της Αθήνας.

Aνάλογες κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και άλλες μέρες:

 

  • Τη Δευτέρα 4 Νοέμβρη: Στο Αγρίνιο, στις 10 το πρωί, συσκεψη του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, στο Εργατικό Κέντρο
  • Την Τρίτη 5 Νοέμβρη: Στη Ρόδο, στις 9.30 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ, στο νοσοκομείο Ρόδου.

 

Πηγή 902.gr