Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Δηλώσεις του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις επικείμενες αλλαγές στο Ασφαλιστικό (VIDEO)

2013-10-29 15:19

Δηλώσεις σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα Τρίτη με το ΔΣ του Συλλόγου Επιθεωρητών Ασφάλειας και Υγείας της Εργασίας του υπουργείου Εργασίας.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Το μήνυμα του ΚΚΕ είναι: "Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν πάει άλλο". Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι αυτή τη στιγμή πάνω από 50% πληρώνονται μέχρι 500 ευρώ τις συντάξεις τους και πάνω από 25% βρίσκονται μεταξύ 500 και 700 ευρώ. Πώς να ζήσει ένας συνταξιούχος, πώς να γιατροπορευτεί, πώς να έχει τα στοιχειώδη; Ενώ έδωσε τα πάντα σε όλη του τη ζωή για να μπορεί να έχει αυτή την ασφάλιση και αυτή τη σύνταξη σήμερα. Και ενώ ετοιμάζονται και νέα μέτρα, ταυτόχρονα δεν έχουν μπει ακόμα σε εφαρμογή τα παλιότερα μέτρα που έχουν ψηφιστεί.

Από το 2014 θα έχουμε σοβαρές περικοπές, μειώσεις στα εφάπαξ, θα έχουμε δραστικές μειώσεις στο ΕΚΑΣ σε σχέση με αυτούς που είναι κάτω από 65 χρονών. Και βεβαίως θα υπάρχουν και πολλές ακόμα εξελίξεις που θα μπουν σε εφαρμογή από την 1/6/2014, που αφορούν όσους συνταξιοδοτούνται σήμερα με δραστικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις.

Από αυτή την άποψη, είναι απαράδεκτη και η συζήτηση που γίνεται για οποιαδήποτε νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν τον Έλληνα συνταξιούχο ή τον εργαζόμενο που θα βγει σήμερα-αύριο στη σύνταξη.

Πρέπει να σημάνει συναγερμός παντού. Και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, και για τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα, και για τους αυτοαπασχολούμενους, γιατί τα άμεσα μέτρα αφορούν και τους ίδιους με μειώσεις στις συντάξεις του ΟΑΕΕ. Και για μια σειρά άλλα -ειδικά όπως τα λένε- Ταμεία, των πρώην ΔΕΚΟ, των τραπεζών και λοιπά, όπου κι εκεί επίκειται δραστική μείωση των συντάξεων.

Συναγερμός παντού, καμία επανάπαυση, μεγάλη επαγρύπνηση να υπάρχει σε όλους».