Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Για τους ποιο δύσπιστους , αυτή είναι η Χρυσή Αυγή

2014-09-16 08:05
Το ξεμασκάρεμα των φασιστοειδών
 

Ποιος δε θυμάται την περίφημη εκείνη πρωτοσέλιδη φωτογραφία με τη γιαγιούλα και τον νταγλαρά χρυσαυγίτη να την περνά απέναντι για να πάει στο ATM τράπεζας, επειδή φοβόταν τους κλέφτες και τους μετανάστες; Μετά από αρκετό καιρό αποκαλύφθηκε ότι η ...κακόμοιρη γιαγιούλα ήταν η φυσική μητέρα στελέχους της Χρυσής Αυγής και υποψήφιου βουλευτή και το πλάνο δεν ήταν παρά μια σκηνοθετημένη οικογενειακή φωτογραφία. Βέβαια, πάνω σε αυτό το πλάνο είναι η αλήθεια ότι «χτίστηκαν» πολλές συνειδήσεις που έβλεπαν με άλλο μάτι τη φασιστική οργάνωση.

Μνημονεύσαμε αυτό το γεγονός για ένα λόγο. Το προφίλ της Χρυσής Αυγής, του ναζιστικού δολοφονικού αυτού μορφώματος, έχει χτιστεί πάνω σε δεκάδες τέτοια περιστατικά, για να φτιαχτεί ένα υποτιθέμενο αντισυστημικό προφίλ και να νομιμοποιηθούν η ύπαρξη και η δράση της στη συνείδηση κυρίως νέων ανθρώπων. Επίσης, ποιος δε θυμάται τα φασιστοειδή να κραυγάζουν στην «πάνω πλατεία» για «εκλογικές πελατείες», «διορισμούς ημετέρων», «οικογενειοκρατίες»... Για όλα αυτά, μάλιστα, μιλούσαν ακόμα και για κρεμάλες, για «300 στο Γουδή» και άλλα τέτοια δήθεν αντισυστημικά.

Το κατά πόσον βέβαια είναι αντισυστημική η Χρυσή Αυγή και το ποιος είναι ο πραγματικός της ρόλος το δείχνουν πολλά. Οπως, οι 145 Ερωτήσεις που κατέθεσαν για τα συμφέροντα των εφοπλιστών στο μικρό διάστημα της βουλευτικής τους διαδρομής. Και μιας και αναφερθήκαμε στις Ερωτήσεις, μόλις προχτές σε κυριακάτικη εφημερίδα υπήρξε καταγγελία πρώην στελέχους της Χρυσής Αυγής στη Λάρισα, που μιλά για «ταρίφα» που έπαιρναν τα φασιστοειδή για κάθε Ερώτηση που κατέθεταν...

Ας θυμηθούμε μερικά ακόμα.

-- Το Νοέμβρη του 2012, ο βουλευτής τους Παναγιώταρος, εμμέσως πλην σαφώς, ζητά στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής να επιδοτηθούν οι εφοπλιστές μέσω νέων φοροαπαλλαγών.

-- Το Φλεβάρη του 2013, ο ίδιος ο «αρχηγός» των νεοναζί, Μιχαλολιάκος, κατά τη διάρκεια της απεργίας των ναυτεργατών, λέει: «Υπάρχει και ένας ολόκληρος λαός που απαιτεί από το κράτος και αυτός (σ.σ. ο λαός) είναι το θύμα της υποθέσεως, από τη μια μεριά, δηλαδή, το κράτος, ένα ανήμπορο κράτος, από την άλλη, οι εργατοπατέρες, δεν είναι αθώοι, έτσι; Εχουν κάνει πολλά...». Επιχειρήματα ενάντια στους ναυτεργάτες που θα ζήλευαν το πρωθυπουργικό επιτελείο και η Ενωση Εφοπλιστών.

-- Στις 12 Μάρτη 2013, ο βουλευτής Γ. Λαγός λέει: «Τα ναυπηγεία κλείνουν (...) Γιατί τα αριστερίστικα εργατικά σωματεία φρόντιζαν τόσα χρόνια ώστε ο Ελληνας εργαζόμενος να χάσει όλα τα δικαιώματά του».

-- Τον Αύγουστο του 2013, κλιμάκιο χρυσαυγιτών βουλευτών, και συγκεκριμένα οι Γ. Λαγός, Ηλ. Παναγιώταρος, Ν. Μίχος, συνοδευόμενοι από κρανοφόρους τραμπούκους, εμφανίστηκαν στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος και διακήρυτταν όλοι τους ότι πάνε «μαζί με τους εφοπλιστές μας, γιατί από κει πέρα εξαρτιόμαστε».

Είναι ξεκάθαρο ότι παίζουν καλά το ρόλο τους ως μαντρόσκυλων ενός συστήματος που πίνει το αίμα του λαού, ως προστατών των συμφερόντων των αφεντικών, των εφοπλιστών, των επιχειρηματιών.

Αυτή είναι η μία πολύ σοβαρή πλευρά για το τι εστί χρυσαυγίτες, που ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ έχει αναδείξει με ρεπορτάζ και αρθρογραφία πολλές φορές. Μόλις προχτές, βγήκαν στη φόρα νέα άπλυτα των φασιστοειδών. Καταγγέλλει χρυσαυγίτης από τη Λάρισα τους ομοϊδεάτες του: «Ζείτε σε βίλες με δάνεια της Βουλής και κάνετε ρουσφέτια. Ο ένας διορίζει την κόρη του αλλουνού». Τι εννοεί; Οτι χρυσαυγίτες βουλευτές διόριζαν συγγενείς και γνωστούς στη Βουλή και την Ευρωβουλή. Και μάλιστα, για το ξεκάρφωμα δεν διόριζε ο καθένας την κόρη του ή το συγγενή του αλλά ο ένας βουλευτής διόριζε την κόρη του άλλου βουλευτή και αντίστροφα.

Αλλες καταγγελίες κάνουν λόγο για χρυσαυγίτες βουλευτές που έκαναν χρήση βουλευτικών προνομίων και για δήθεν «αντισυστημικά» φασιστοειδή που νοίκιαζαν υπερπολυτελείς βίλες στην Πεντέλη. Για χρυσαυγίτες που όχι μόνο έπαιρναν κανονικότατα βουλευτικά αυτοκίνητα, αλλά τα χρησιμοποιούσαν και για επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου (σ.σ. Ηλιούπολη), όπως αποκαλύφθηκε χτες, κ.λπ.

Αυτή είναι η Χρυσή Αυγή. Κι όταν μιλά κάποιος για την αντιμετώπισή της, δεν μπορεί να την ξεχωρίζει από την αντιμετώπιση και την πάλη ενάντια στο σύστημα που τη θέλει, τη γεννά και τη θρέφει. Το σύστημα που - αν και ανάλογα με τις επιδιώξεις του μπορεί άλλοτε να την ξεδοντιάζει να τη συμμορφώνει και άλλοτε να την ενισχύει - τη χρειάζεται με στόχο να τρομοκρατήσει, να καταστείλει, να χτυπήσει τον ίδιο το λαό και τους αγώνες του.