Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Αποφασισμένη να εφαρμόσει τα βάρβαρα «προαπαιτούμενα» μέτρα είναι η κυβέρνηση

2013-07-11 10:57
ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Επίδειξη πυγμής στην εξόντωση του λαού
 
 

Αποφασισμένη να εφαρμόσει στο ακέραιο τα βάρβαρα «προαπαιτούμενα» μέτρα και τις φιλομονοπωλιακές αναδιαρθρώσεις που έχει συμφωνήσει με δανειστές και εταίρους, με την ψήφιση από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ του πολυνομοσχεδίου - λαιμητόμος, είναι η κυβέρνηση.

Με αντικείμενο το πολυνομοσχέδιο και τους κυβερνητικούς χειρισμούς ενόψει της ψήφισής του στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε χτες σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό και με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ε. Βενιζέλου, του υπουργού Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα, και του υπουργού Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκη.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αποφασίστηκε το πολυνομοσχέδιο, που θα συζητηθεί με τη διαδικασία του επείγοντος στη Βουλή, να ψηφιστεί το αργότερο έως την ερχόμενη Τετάρτη. Οπως σημείωναν συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά, το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί πριν την έλευση στην Ελλάδα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε, που είναι προγραμματισμένη για τις 18 Ιούλη.

Τόσο ο Αντ. Σαμαράς όσο και ο Ε. Βενιζέλος, στη διάρκεια της σύσκεψης, σε μια επίδειξη πυγμής και ενόψει των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, ξεκαθάρισαν ότι θα προχωρήσουν οι μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Στο ίδιο πνεύμα η κυβέρνηση διαμηνύει ότι θα εφαρμοστούν οι αντεργατικές ρυθμίσεις για τον κατώτατο μισθό προκειμένου να «τονωθεί η ανταγωνιστικότητα» και «να αυξηθούν οι επενδύσεις».

Ο Γ. Στουρνάρας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, με δηλώσεις του υποστήριξε ότι «οι δόσεις δεν είναι κουτσουρεμένες» και ότι «υπήρχε εισήγηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μεγαλύτερη δόση», αλλά, όπως ανέφερε, «ορισμένες χώρες δήλωσαν ότι αυτό προκαλεί δυσκολίες στα Κοινοβούλιά τους». Ο ίδιος, επίσης, ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει έκθεση της τρόικας που να κάνει λόγο για «δημοσιονομικό κενό». Σε ό,τι αφορά στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση δήλωσε πως «έχει τεθεί στο τραπέζι και εφόσον γίνει δεκτό θα αρχίσει από την 1η Αυγούστου».

Την ίδια στιγμή τα επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχουν ρίξει το βάρος στις κοινοβουλευτικές ομάδες τους, με στόχο οι 155 βουλευτές που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση να υπερψηφίσουν και τα 108 άρθρα του πολυνομοσχεδίου.

Χτες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, όπου συζητήθηκαν τα μέτρα του πολυνομοσχεδίου και σύμφωνα με πληροφορίες αν και υπήρξαν επιμέρους ...«ενστάσεις» κυρίως για τη μορφή που θα λάβει το καθεστώς της «διαθεσιμότητας» των υπαλλήλων της δημοτικής αστυνομίας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισαν ότι θα ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο. Αντίθετος με το άρθρο που αφορά στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Κουκουλόπουλος. Την πρόθεσή τους να μην ψηφίσουν τη διάταξη του πολυνομοσχεδίου που αφορά στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας δήλωσαν οι βουλευτές της ΝΔ Μ. Ταμήλος και Ν. Κακλαμάνης. Ωστόσο διευκρίνιζαν ότι θα συμμορφώνονταν στην περίπτωση που το νομοσχέδιο - σκούπα είχε τη μορφή του ενός άρθρου.

Με μια δήλωση - πρόκληση, ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος εκφράζοντας τα συμφέροντα της ντόπιας πλουτοκρατίας υπέγραψε το μνημόνιο προκειμένου η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να επιβάλει τα προαποφασισμένα αντιλαϊκά μέτρα και τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, εμφανίστηκε με δήλωσή του να ασκεί κριτική στους εταίρους της ΕΕ. Με ανακοίνωσή του εξαπολύει επίθεση κατά των κυβερνήσεων Καραμανλή, που εφάρμοζαν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και κάνει λόγο για «ανεύθυνη και, τελικά, εγκληματική πολιτική», και στη συνέχεια αποδίδει ευθύνες στις κυβερνήσεις των κρατών - μελών της ΕΕ. Οπως υποστηρίζει, ενώ ζήτησε «πολιτική στήριξη και χρόνο» για να επιβάλει «δημοσιονομική σταθερότητα και να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις», οι Ευρωπαίοι εταίροι έδειξαν ατολμία και αναποφασιστικότητα.