Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

Άμεση καταβολή έκτακτης ενίσχυσης 1.000 ευρώ

2013-12-11 14:59
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ζητά έκτακτο επίδομα και προστασία των ανέργων

Επίκαιρη Ερώτηση στον πρωθυπουργό κατέθεσε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα

Την καταβολή έκτακτου επιδόματος σε όλους τους ανέργους ζητά το ΚΚΕ με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Η Ερώτηση έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία φτάνει στο 27,9%, που μεταφράζεται σε 1.403.698 ανθρώπους χωρίς δουλειά. Με βάση τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονται στους 861.279, από τους οποίους επιδοτούνται μόνο οι 145.865. Με βάση τους αριθμούς επιδοτείται το 10% των ανέργων. Παρακολουθούμε τους τελευταίους μήνες αντί για μέτρα υπέρ των ανέργων, να προωθούνται συνεχώς μέσω προγραμμάτων απασχόλησης μέτρα επιδότησης των επιχειρηματιών με κακοπληρωμένη εργασία χωρίς δικαιώματα για τους εργαζόμενους.

Μπροστά στις γιορτές, στο χειμώνα και στις δύσκολες συνθήκες που έχουν να αντιμετωπίσουν οι άνεργοι, πρέπει να στηριχτούν άμεσα με έκτακτη οικονομική ενίσχυση. Παράλληλα, χρειάζεται να αναμορφωθεί όλο το σύστημα προστασίας των ανέργων, με σκοπό την ουσιαστική ανακούφισή τους. Και όπως επανειλημμένα έχει ζητήσει το ΚΚΕ με προτάσεις νόμου για επέκταση του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους. Για πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους για όσο διαρκεί η ανεργία. Για αναγνώριση των χρόνων της ανεργίας ως συντάξιμων κ.λπ.

Γνωρίζουμε πως τα έκτακτα βοηθήματα δε θα λύσουν το πρόβλημα των ανέργων. Ομως, στην κατάσταση που βρίσκονται οι μακροχρόνια άνεργοι, τα βοηθήματα αυτά δίνουν μια μικρή ανάσα στην προσπάθεια επιβίωσής τους, ανακουφίζουν έστω και προσωρινά.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Πρωθυπουργός

  • Ποια μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα η κυβέρνηση για την προστασία των ανέργων ιδιαίτερα μπροστά στις γιορτές.
  • Να υπάρξει άμεση στήριξη των οικογενειών των ανέργων, με την καταβολή έκτακτης ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ».