Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

΄Ιδρυση 8ης κοινοβουλευτικής ομάδας

2013-11-22 08:24
Νέα κοινοβουλευτική ομάδα

Η ίδρυση 8ης κοινοβουλευτικής ομάδας με τον τίτλο «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές» ανακοινώθηκε χτες στη διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, σε μια κίνηση που δεν είναι άσχετη από τις γενικότερες διεργασίες αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού.

Τη νέα ομάδα αποτελούν οι εξής 11 «ανεξάρτητοι» βουλευτές: Ν. Νικολόπουλος (από το «Χριστιανοδημοκρατικό Κίνημα Ελλάδας»), Αν. Λοβέρδος και Χρ. Αηδόνης (από τη «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα»), Γ. Κουράκος και Ν. Σταυρογιάννης (από τη «Νέα Μέρα»), Οδ. Βουδούρης, Π. Μουτσινάς, Θ. Παραστατίδης (από την «Κοινωνία Πρώτα»), καθώς και οι Μ. Ανδρουλάκης, Γ. Κασαπίδης και Μ. Μπόλαρης. Επικεφαλής της ομάδας ορίστηκε ο Θ. Παραστατίδης.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, οι «Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές» θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες, ενώ με την ίδρυση της νέας ομάδας ξεκίνησαν και οι διαδικασίες για να τους εξασφαλιστούν γραφεία, εξοπλισμός και διοικητικοί υπάλληλοι. Επίσημη ανακοίνωση θα γίνει και από την Ολομέλεια της Βουλής.

Για την ώρα τουλάχιστον, δε συμμετέχει στη νέα ομάδα η Θ. Τζάκρη, η οποία διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ μετά τη θετική της ψήφο στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.