Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ
Ε.Κ.Π. 4ος, ΓΡΑΦΕΙΟ 6,
ΟΜ. ΣΚΥΛΙΤΣΗ 19,
Τ.Κ 18531 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΗΛ. - ΦΑΞ : 2104131209

enosh_synt_ika_peiraia@yahoo.gr

«ήξεις - αφήξεις» για τις συντάξεις από τον Αλ. Μητρόπουλο

2015-02-01 11:46
Με δικά τους λόγια
 
 

Μετά τις δηλώσεις και τα «ήξεις - αφήξεις» για τις συντάξεις από τον αναπληρωτή υπουργό και τον γενικό γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο ζήτημα επανήλθε προχτές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Μητρόπουλος. 

Ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, μιλώντας για τα οικονομικά των Ταμείων και σχολιάζοντας την τοποθέτηση του Γ. Ρωμανιά, είπε: «Θεωρώ ότι ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης ήθελε να πει ότι άλλες περαιτέρω μειώσεις δεν μπορούν να αποφευχθούν, αν δε γίνει επαναρτίωση ή ενίσχυση των Ταμείων... 

Το σημερινό επίπεδο (σ.σ. των συντάξεων) - και εμείς θα αναγκαστούμε να εφαρμόσουμε τις περικοπές που έχει κάνει η τρόικα - όπως έχει καθηλωθεί με τις μνημονιακές περικοπές, δεν αμφισβητείται. 

Παρ' όλα αυτά, κάποιοι, μέσα σε αυτούς και εγώ, φοβούμαστε ότι αν δε γίνει επαναρτίωση των Ταμείων - εγώ προσθέτω αν δε γίνει και επιστροφή τμήματος των κουρεμένων αποθεματικών του PSI - τότε το σύστημα δεν θα μπορέσει να αποφύγει περαιτέρω μειώσεις».

Ο Αλ. Μητρόπουλος αναγνωρίζει το αυτονόητο. 

Η διαπίστωση αυτή κάνει ακόμα πιο επίκαιρη τη θέση των ταξικών συνδικάτων και των αγωνιστικών συνταξιουχικών οργανώσεων και την απαίτησή τους «Για τα ταμεία να πληρώσουν το κράτος και οι εργοδότες»! 

Διαφορετικά, η κατάσταση των συντάξεων όχι μόνο δεν θα βελτιωθεί αλλά θα συνεχίσει να χειροτερεύει, δυσχεραίνοντας επιπλέον τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων.